REUTERS
SLAVLJE NA JEDANAESTERCE

VIDEO: SJAJNA UTAKMICA I VELIKA DRAMA NA OTVARANJU SVJETSKOG KLUPSKOG PRVENSTVA Zoran Mamić i društvo gubili 3:0, pa izveli preokret za pamćenje!

Piše: HinaObjavljeno: 12. prosinac 2018. 20:56

Hrvatski nogometni stručnjak Zoran Mamić, koji vodi Al Ain plasirao se u četvrtfinale klupskog svjetskog prvenstva koje se ove godine održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nakon što je Al Ain u pretkolu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio novozelandski Team Wellington.

Utakmica je završila rezultatom 3-3, a prilikom izvođenja jedanaesteraca Al Ain je slavio sa 4-3.

Al Ain je stekao pravo nastupa na prvenstvu kao prvak države domaćina, dok su Novozelanđani stigli kao prvaci Oceanije.

Premda je Mamićeva momčad slovila kao favorit, Team Wellington je već u prvom poluvremenu poveo sa 3-0 golovima Argentinca Maria Barcije (11), Aarona Claphama (15) i Novozelanđanina hrvatskog porijekla Marija Ilicha (44). Bila su to jedina tri udarca Novozelanđana u okvir gola tijekom 90 minuta igre i sva tri su završila iza leđa Khalida Eise.

Al Ain je smanjio u posljednjim trenucima prvog dijela golom Japanca Tsukasa Shiotanija, a u 49. minuti je bivši igrač zagrebačkog Dinama Tongo Doumbia zabio za 2-3 i tako vratio domaćine u život. U nastavku susreta Al Ain je lovio izjednačenje i u 85. minuti Šveđanin Marcus Berg je zabio za 3-3.

Kako u produžecima nije bilo golova pitanje pobjednika je razriješeno udarcima s bijele točke. Kod domaćina uspješni su bili Diaky, Elshahat, Shiotani i Caio, dok je Berg bio neprecizan, dok su za Team Wellington zabili Allen, Iliich i Watson, a promašili su Kilkolly i Gulley.

Al Ain će u četvrtfinalu igrati protiv afričkog prvaka Esperance iz Tunisa, a pobjednika tog dvoboja u polufinalu čeka prvak Južne Amerike River Plate.

U drugom četvrtfinalu igrati meksička Chivas Guadalajara i pobjednik azijske Lige prvaka japanski Kashima Antlers, a nagrada za pobjednika je susret s Real Madridom 19. prosinca.

Utakmica za treće mjesto i finale su 22. prosinca u Abu Dhabiju.

Real je naslove svjetskog klupskog prvaka u ovom formatu osvajao 2014., 2016. i 2017. godine, a zadnjih pet izdanja pripala su europskom prvaku.

RASPORED

Pretkolo:

Al Ain (UAE) - Team Wellington (NZ) 4-3 11m (3-3)

Četvrtfinale - 15. prosinca:

Al Ain (UAE) - Esperance de Tunis (Tun)

Kashima Antlers (Jap) - Chivas Guadalajara (Mek)

Polufinale - 18. prosinca:

Al Ain (UAE) / Esperance de Tunis (Tun) - River Plate (Arg)

Polufinale - 19. prosinca

Kashima Antlers (Jap) / Chivas Guadalajara (Mek) - Real Madrid (Špa)

Utakmica za 3. mjesto - 22. prosinca

Finale - 22. prosinca

Linker
18. travanj 2024 18:53