Stadion Kantrida, stisnut između mora i starog kamenoloma
 Facebook
STARI RIJEČKI DOM

VIDEO: SLAVNI STADION ĆE PONOVNO PUCATI PO ŠAVOVIMA Više od pola Kantride već je rasprodano za utakmicu koju je organizirala Armada!

Riječani će 8. rujna zaigrati pred velikim brojem navijača na Kantridi
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 25. kolovoz 2018. 16:51

Kantrida će ponovo pucati po šavovima. Nakon prva dva dana prodaje ulaznica za utakmicu Rijeke i Maribora (8. rujna, 20 sati) dvojbe više nema - stogodišnja ljepotica podno legendarnih stijena na jednu će večer ponovo zablistati u svom punom sjaju. Armadina inicijativa za povratak na Kantridu i odigravanje prijateljske utakmice zasad se pokazala kao pun pogodak, prvog dana prodaje otišlo je pet tisuća ulaznica, Armadin je zapad ispunjen, a s obzirom na interes koji vlada, utakmica bi mogla biti rasprodana čak dva tjedna prije odigravanja.

Specifična lokacija

Rujevica nudi puno veći komfor, natkrivenu tribinu, udobne lože, puno bolji doživljaj utakmice zbog blizine tribina i travnjaka, ali Kantrida je ipak prva i jedina ljubav brojnih generacija navijača Rijeke, koji neće propustiti priliku za obnovu sjećanja na mnoge lijepe trenutke pod čuvenim stijenama. Stadion koji se zbog svoje specifične lokacije našao u mnogim svjetskim izborima oživjet će nakon nešto više od tri godine, koliko je prošlo od posljednje utakmice koju su Bijeli ondje odigrali, Armada je tražila i pronašla atraktivnog suparnika, a organizatorima je želja da ovakav događaj (p)ostane tradicionalan.

- Armadi i svim navijačima Rijeke ova utakmica mnogo znači jer ćemo se vratiti u svoj jedini dom i ponovo imati priliku navijati pod legendarnim stijenama Kantride u utakmici dvaju renomiranih protivnika. Željeli bismo da Rijeka neke od utakmica odigra upravo na Kantridi i vjerujemo da je ovo prvi korak prema tome - rekao je Dejan Božić, predsjednik KN Armada, koji se nada da će Kantrida doista pucati po šavovima i da će stadion biti rasprodan.

Inače, Armada želi povratku na Kantridu posvetiti cjelodnevni događaj koji će svima dugo ostati u sjećanju. Tako je u pripremi pirotehnički i laserski šou, igrači će na travnjak istrčati uz dimne kutije, na poluvremenu će biti održana aukcija dresova, a Damir Badurina će prije početka otpjevati “Najdražu Rijeku”. Zabava će se nastaviti i nakon utakmice prigodnim koncertom, a svoj obol ovom spektaklu trebale bi dati i mariborske Viole, kojih se očekuje 300-tinjak i kojima će biti ponuđena fan-zona na obližnjoj plaži.

Linker
19. travanj 2024 02:32