MADRID, SPAIN - AUGUST 25: Iker Casillas of Real Madrid looks on during the La liga match between Real Madrid CF and Cordoba CF at Estadio Santiago Bernabeu on August 25, 2014 in Madrid, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
 Denis Doyle / 2014 Getty Images
SVAKA ČAST

VIDEO: TAKO TO RADE GOSPODA Iker Casillas upisao se u povijest nogometa!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 28. ožujak 2016. 13:07

Tako to rade velika gospoda...

Premda je svima jasno da Iker Casillas nije onaj stari te da u španjolskoj reprezentaciji definitivno više izbor 'broj jedan', izbornik Furije Vicente del Bosque stavio ga je na prijateljskoj utakmici u Cluju protiv Rumunjske na vrata kako bi legendarni golman zabilježio 166 nastup, čime je postao svjestki rekorder!

Time je vratar Porta pretekao Vitalijsa Astafjevsa, koji je za nacionalni tim Latvije igrao 165 puta. Istovremeno, pak, Casillas je 101. put sačuvao mrežu Španjolske!

Čuveni čuvar mreže madridskog Reala, a sada Porta, za reprezentaciju Španjolske debitirao je 3. lipnja 2000. protiv Švedske, a u dresu Furije osvojio je jednu titulu svjetskog i dva naslova europskog prvaka.

"Mirovina je sve bliže i bliže. Jasno je da vrijeme sve pregazi i nisam ni ja iznimka. Ali nadam se da ću još biti dio ove momčadi pune mladih igrača. Ne znam je li ovo moja posljednja godina sa Španjolskom, ali samo želim uživati u svakom danu.", kazao je Casillas nakon dvoboja.

Jedini koji bi mogao da mu sruši rekord u doglednoj budućnosti je njegov talijanski kolega Gianluigi Buffon, koji je mrežu Azzura čuvao 155 puta.

Inače, Rumunjska i Španjolska su u nedjelju navečer remizirali bez golova.

Linker
26. travanj 2024 15:35