Screenshot
NAJGORE VIJESTI

VIDEO: U STRAVIČNOM PADU HELIKOPTERA STRADAO I VLASNIK LEICESTERA? POJAVILA SE I NOVA SNIMKA POLIJETANJA 'Teško da je netko preživio'

U helikopteru koji se u subotu navečer srušio nakon utakmice Leicestera i West Hama bio je i vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha, potvrdili su prvo engleski Mirror nešto kasnije i Daily Mail.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. listopad 2018. 09:21

Tragedija je jučer pogodila Leicester, nogometni klub koji je prije dvije i pol godine zadivio nogometni svijet osvojivši najteže natjecanje na svijetu, Premiership. Nogometaši Leicestera te su sezone igrali kao u transu, Claudio Ranieri bio je autor najvećeg iznenađenja u novijoj povijesti. Jasno, Leicester nije klub koji će ponavljati takve rezultate, ali su i dalje znali oduševiti svojim nastupima. Jučer su pak doživjeli jedan od nacrnijih dana u povijesti dugoj 134 godine.

Prvo je pri kraju ogleda s West Hamom teško stradao Daniel Amartey. Obrambeni igrač Leicestera našao se u sudaru s protivničkim igračem Antoniom izvukavši deblji kraj, dogodio se lom gležnja zbog čega je Amartey ostao ležati na travnjaku u teškim bolovima. Odmah mu je pružena pomoć, bolno mjesto je imobilizirano, a 24-godišnji Ganac prevezen je u bolnicu.

Na žalost, nije to bila jedina nedaća koja je pogodila ovaj premierligaški klub. Neposredno nakon utakmice srušio se helikopter vlasnika Lisica Vichaija Srivaddhanaprabhe. Zbilo se to tek 200-injak metara nakon što je helikopter poletio s centra King Power stadiona, letjelica je odmah planula, vatra je obasjala leicestersku noć. Neki od svjedoka rekli su kako se pomoćna elisa nije uopće okretala, pa je helikopter odmah počeo nekontrolirano se vrtjeti i na kraju pasti. Na mjesto nesreće stigle su vatrogasne postrojbe, zajedno s liječničkim ekipama.

- Motor je jednostavno stao raditi i uopće se nije ništa čulo. Nekontrolirano se počeo okretati i padati i tada je nastao veliki prasak - rekao je Ryan Power, inače fotograf koji je jučer bio na utakmici.

U moru vijesti nije bilo posve jasno tko je bio u letjelici, u koju inače stane šest osoba plus dva člana posade, iz tvrtke King Power potvrdili su da je Vichai Srivaddhanaprabha bio u letjelici. Potpredsjednik lisica Aiyawatt Srivaddanaprabha i sportski direktor kluba John Rudkin nisu bili u helikopteru, tvrdi Sky.

- Teško da je netko preživio, odmah je sve planulo - rekla je jedna od svjedokinja.

Inače ovaj tajlandski milijarder, osnivač je King Power duty free shopova i njegovo se bogatstvo procjenjuje na više od 5 milijardi američkih dolara, 2010. kupio je Leicester i od njega stvorio respektabilan klub, a na svaku je domaću utakmicu stizao helikopterom. U klubu su se oglasili sa šturim priopćenjem.

"Pomažemo policiji i hitnim službama u rješavanju velike nesreće na King Power stadionu. Klub će detaljniju izjavu dati nakon dodatnih informacija".

FILE PHOTO: Britain Football Soccer - Leicester City v AFC Bournemouth - Premier League - King Power Stadium - May 21, 2017  Leicester City chairman Vichai Srivaddhanaprabha acknowledges fans after the game   Action Images via Reuters/Andrew Boyers/File Photo  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

Šezdesetogodišnji Srivaddhanaprabha pomogao je Leicesteru da se vrati u vrh engleskog nogometa, a uz njegovo vodstvo klub je 2016. osvojio prvu titulu u Premier ligi.

Linker
20. travanj 2024 12:20