OVAJ SE PAMTI

VIDEO: VEĆ JE PROŠLO 18 GODINA JEDNOG OD NAJBIZARNIJIH AUTOGOLOVA LEGENDARNOG TOMISLAVA PIPLICE 'Bio sam siguran da će lopta otići preko prečke!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2020. 18:43

Tomislav Piplica legendarni je golman Segeste, Zagreba, Energie Cottbusa, njemačkog kluba na čijem je golu stajao više od 10 godina, a iako ga se pamti kao sjajnog vratara, jedan autogol isto tako obilježio je njegovu karijeru, a dogodio se baš na današnji dan, prije 18 godina...

Energie Cottbus je tog 6. travnja 2002. godine na svom terenu ugostio Borussiju Mönchengladbach i bio na pragu velike i važne pobjede. Vodili su domaći 3:2 do 85. minute, a onda je Marcel Witeczek, koji je ušao s klupe Borussije, uputio udarac koji je - izblokiran.

Svi su vjerovali da će Piplica lagano uhvatiti loptu, ali je golman rodom iz Bugojna ostao ukopan na liniji, lopta ga je pogodila u glavu i završila u - mreži. Bio je to gol za konačnih 3:3.

"Bio sam siguran da će lopta otići preko prečke. Međutim, dogodio se nekakav udar vjetra i spustio je loptu prema golu. Pala je na moju glavu i odbila se u gol. Bio sam iznenađen", izjavio je svojevremeno Piplica.

Na kraju, sreća po popularnog Pipija, na kraju taj klub nije ispao u niži razred.

Isplati se pogledati, stvarno se pamti...

Linker
20. travanj 2024 07:24