Krzysztof Piatek
 Paolo Bruno/Getty Images
U FOKUSU NOGOMETNE JAVNOSTI

VIDEO: ZVIJEZDA JE ROĐENA! POLJSKI NAPADAČ RUŠI SVE REKORDE, ZA NJEGA JE ZAGRIZLA I MOĆNA BARCELONA 'Novi Lewandowski' žari i pali u Serie A

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2018. 01:29

Genoa je ovog ljeta u tišini ostvarila jedan od možda i najboljih transfera u povijesti Serie A. U talijanski je klub iz poljskog Cracovia Krakowa za 'skromnih' 4 milijuna funti stigao 23-godišnji poljski napadač Krzysztof Piątek.

Svjetski mediji raspisali su se o talentiranom napadaču koji je u prvih šest kola zahtjevne talijanske lige čak osam puta tresao mrežu i iza sebe na listi strijelaca ostavio imena poput Cire Immobilea, Maura Icardija, Cristiana Ronalda i našeg Marija Mandžukića.

Već je zaslužio i nadimak 'novi Lewandowski', a prošle je sezone u Cracoviji postigao 21 pogodak uz četiri asistencije u 36 odigranih utakmica. Dobre igre donijele su mu poziv u nacionalnu vrstu za koju je debitirao početkom ovoga mjeseca.

Potrebno je naglasiti da je dvama pogocima protiv Frosinonea u posljednjem kolu izjednačio veliki rekord u Serie A. Naime, postao je prvi debitant koji je postigao osam golova u šest utakmica još od Danca Karla Aage Hansena iz sezone 1949/50. Prije njega najviše golova u prvih šest nastupa postigao je Shevchenko (7 za Milan), Ronaldo (5 za Inter) i Milito (5 za Genou).

Ne čudi stoga da su se za sjajnoga Poljaka već počeli raspitivati brojni velikani, a među njima je svakako najzvučnije ime europskog giganta Barcelone.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 18:28