Vladimir Dugandžić/CROPIX
HRVAT U VJEČNOM GRADU

Vladimir Petković: U Laziju ću napraviti malu revoluciju i igrati s tri napadača

Piše: ArhivaObjavljeno: 02. lipanj 2012. 14:16

U rimskom Laziju koketirali su s pola Europe u potrazi za nasljednikom Eduarda Reje. Tehniciralo se imenima poput Zole, Mazzarija, Dunge, Di Mattea, Terima, Deschampsa i Van Gaala.

Na kraju je Claudio Lotito u srijedu “priveo” na večeru Vladimira Petkovića i u luksuznom restoranu u Rimu pao je konačan dogovor kako će bosanski Hrvat sa švicarskom putovnicom preuzeti Lazio. Talijanski mediji tvrde da je Petković u fotofinišu prestigao Dungu, a to zadovoljstvo će predsjednika Lazija stajati 1,2 milijuna eura za dvije godine ugovora.

Spasio Sion

Naravno, Petković je potpis ugovora uvjetovao nekim svojim željama. Nebesko plavu majicu trebali bi u sljedećoj sezoni nositi Lyonov veznjak Ederson, Turčin Burak Yilmaz koji bi trebao doći iz Trabzonspora te Brazilac Breno, poznatiji po svojim piromanskim sklonostima, nego po nogometnom umijeću. Naime, protiv Bayernova nogometaša još se vodi spor zbog paljenja unajmljene vile, a kazna za taj čin doseže i do 15 godina. Nema sumnje da će se u slučaju transfera Breno najlakše uklopiti u novu sredinu. Rim je nadaleko poznat po svojim piromanima...

U “Orlovo gnijezdo” je Vladimir Petković stigao iz švicarskog Siona koji je vodio u četiri utakmice. Međutim, tri poraza i trijumf protiv Aaraua bilo je dovoljno sačuva prvoligaški status, a u ugovoru je pisalo da Švicarci moraju uzmaknuti u slučaju da se pojavi opcija u ligama “petice”.

Igrao za Sarajevo

- Neće biti jednostavno zadržati Vladimira Petkovića. Teško je ući u utrku s klubovima poput Lazija - rekao je prije nekoliko dana predsjednik Siona, Christian Constantin, koji je Petkoviću dao zeleno svjetlo za pregovore s Claudijem Lotitom.

Bivši nogometaš Sarajeva, koji je vodio nekoliko klubova u Švicarskoj, ali i Samsunspor iz Turske, preferira napadačku igru. Gotovo sve njegove momčadi koje je vodio igrale su s tri napadača i nema sumnje da će isti stil pokušati nametnuti i na Apeninskom poluotoku.

- Volim taj napadački nogomet koji nije svojstven Italiji. No, volio bih ga dovesti tamo - kazao je Petković prije nego što je kimnuo glavom Lotitu u znak potvrde. U zemlji catenaccia to bi bila prava mala revolucija, ali bosanski Hrvat već je pokazao da ima žicu.

Linker
23. travanj 2024 21:19