REUTERS/Massimo Pinca
NEĆE IGRATI LIGU PRVAKA?

ZA NJEGA JE PRIJELAZNI ROK ZAVRŠEN: MANDŽUKIĆ DONIO KONAČNU ODLUKU O SVOJOJ BUDUĆNOSTI! Otkrivamo zbog čega je naš napadač odlučio ići kontra logike

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 01. rujan 2019. 17:45

Nakon što je odvagao sve plusove i minuse trenutnog mu statusa, Mario Mandžukić ipak je odlučio ostati igračem Juventusa! To je njegova konačna odluka, bez obzira što prijelazni rok u Italiji dopušta transfere do ponedjeljka, 2. rujna.

Epilog je samo djelomično iznenađenje, jer nam je Mandžukić još u lipnju, nakon završetka sezone, kazao da će ostati u torinskom klubu. I to bez obzira tko bude trener u novoj sezoni. Potpisao je 4. travnja produžetak ugovora za jednu godinu (do 2021.) u trenutku kada je Max Allegri bio Juventusov trener. No, kako je između kluba i toskanskog stručnjaka došlo do raskida odnosa, mnoge su se vizije momčadi za novu sezonu promijenile.

Uz novog stručnjaka Maurizia Sarrija postalo je odmah jasno da će Mandžukić imati manje prostora. Sarri za svoj stil igre preferira brže napadače. Hrvatski igrač je unatoč tome kazao da se ne boji konkurencije i da će se radom i igrama nametnuti. No, uz vidljiv stav kluba koji ga je ipak htio prodati i olakšati proračun plaća, Mandžukić je uzeo u razmatranje mogućnost da ipak ode.

Imao je dvije realne opcije. Prva je transfer u Manchester United, a druga povratak u Bayern. U iskazivanju interesa najkonkretniji je bio United. Trener Solskjaer ga je osobno kontaktirao i dao mu do znanja koliko ga želi. No, Mandžukiću se nije dopalo što su Englezi kasnili s formalnom ponudom do posljednjih dana njihovog mercata. Bili su zaokupljeni transferom Lukakua, borbom za zadržavanje Pogbe, posudbom Sancheza, odnosno dvojbama u kojem smjeru da grade novu sezonu. Na kraju je Mandžukić zahvalio Solskjaeru i odlučio da neće u Englesku.

Ostala je još opcija Bayern. Unatoč interesu Nike Kovača i odličnim odnosima čelnika bavarskog kluba s hrvatskim igračem iz njegove trofejne ere na Allianz Areni, Mandžukić nije bio od prvog trenutka uvjeren da je mudro vraćati se na mjesto nekadašnje mu sreće. Naposljetku, odlučio je da će ostati u Torinu, bez obzira na posljedice ove jeseni.

One mogu biti izostanak s popisa igrača za Ligu prvaka, manjak igre i u prvenstvu, te loše raspoloženje igrača za kojeg je ova podređenost posve novi moment u dugoj mu karijeri. Mandžukić je nekonvencionalan tip i očito je odlučio ići kontra logike te je prihvatio novi izazov. Nametnuti se Sarriju! Ukoliko ne uspije, za četiri mjeseca je novi mercato. Opcija Manchester, čini se, i dalje će biti aktualna...

Linker
20. travanj 2024 12:41