Soccer Football - UEFA Nations League - Bosnia and Herzegovina Press Conference - Stadium Grbavica, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina - October 14, 2018 Bosnia coach Robert Prosinecki during the press conference REUTERS/Dado Ruvic - RC11444BAA00
REUTERS/Dado Ruvic

SLUŽBENA ODLUKA

ŽESTOK ODGOVOR VELIKOG ŽUTOG! PROSINEČKI IZ REPREZENTACIJE IZBACIO IGRAČA S TETOVAŽOM ČETNIČKOG ZLOČINCA 'Sukob s navijačima, tetovaža, afere...'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.02.2019. u 17:10

 • Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki prelomio je da ne zove Ognjena Vranješa u redove svoje momčadi.

  U objašnjenju je rekao da je uzrok takvoj odluci niz skandala koji se povezuje uz ime Anderlechtovog stopera.

  "Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere... Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Europsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju", rekao je Prosinečki za Anadolu Agency.

  REUTERS/Francois Walschaerts
  REUTERS
   

  U nastavku je dodao da mu je žao zbog takve odluke zbog njegove forme.

  REUTERS/Francois Walschaerts
  REUTERS
   

  "Istina, imat ćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i morat ćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji", dodao je hrvatski stručnjak.

  Vranješ je više puta dosad ‘zapalio’ susjedstvo svojim političkim stavovima koji veličaju tzv. Republiku Srpsku, velikosrpsku i četničku politiku, čime je u konstantnom sukobu s navijačima BiH reprezentacije. Izazvao je kontroverzu tetovažom četničkog vojvode, često je ulazio i u otvorenu svađu sa suigračima, a njegov skandal s popularnom srpskom pjevačicom Jelenom Karleušom punio je naslovnice regionalnih medija.

  Iz drugih medija