Adrian
 Reuters/John Sibley / Action Images via Reuters
SVAKA ČAST MAJSTORE

ŽIVOT PONEKAD ZAISTA ZNA BITI ČAROBAN, A TO NAJBOLJE ZNA I NOVI JUNAK LIVERPOOLA Prije desetak dana nije imao niti klub, a danas mu se svi klanjaju

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. kolovoz 2019. 17:00

Život ponekad stvarno zna biti čaroban. Osjetio je to na svojoj koži novi Liverpoolov vratar Adrian, koji je prije 10 dana bio bez kluba, a u srijedu je s Redsima u Istanbulu osvojio Europski superkup. I pritom bio jedan od glavnih junaka pobjede nad Chelseajem, koja je stigla nakon produžetaka i jedanaesteraca.

- Adriaaann! - povikao je Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp u televizijskom intervjuu nakon utakmice. - Poput Rockyja. Kakva priča - dodao je Nijemac.

Adrian je na Anfield stigao tek 5. kolovoza, i to kao pričuvni vratar umjesto Belgijca Mignoleta, kojem je dojadila ta uloga. Španjolac je u lipnju otišao iz West Hama, potom je individualno trenirao u rodnoj Sevilli, a priliku je na vratima europskog prvaka dobio iznenada, nakon ozljede Brazilca Alissona protiv Norwicha.

U Istanbulu je Adrian skrivio kazneni udarac u produžetku, udarac Jorginha nije zaustavio, no obranio je udarac Abrahama u petoj seriji jedanaesteraca i tako postao novi heroj Anfielda.

Soccer Football - UEFA Super Cup - Liverpool v Chelsea - Vodafone Arena, Istanbul, Turkey - August 14, 2019  Liverpool's Adrian celebrates winning the UEFA Super Cup after saving the decisive penalty in the penalty shootout taken by Chelsea's Tammy Abraham   Action Images via Reuters/John Sibley - RC1F5DB63DD0
Reuters/John Sibley

Prava strana

- U penalima trebaš imati i sreće jer moraš odabrati pravu stranu i onda dati najbolje od sebe. Abrahamu sam obranio desnom nogom, bila je to sjajna obrana. Stvarno sam sretan zbog momčadi. Sretan sam što igram za Liverpool, sretan sam zbog navijača. Dolazak u Liverpool moja je najbolja odluka u životu - rekao je Adrian.

Pojavila se i snimka koja pokazuje da je uoči obrane Abrahamova jedanaesterca Adrian bio malo ispred crte, no s tim se navijači Redsa ne opterećuju.

- Mislim da Adrian nije u životu osvojio puno toga, stoga je ovaj trofej dobar za njega. Imalo je nekoliko nevjerojatnih obrana, kao i drugi vratar, i jako sam sretan zbog njega - kazao je Klopp.

Adrian je prije Liverpoola branio samo za Betis i West Ham, a Superkup mu je prvi trofej u karijeri. Alisson mu je uoči utakmice poslao poruku ‘’Sretno, amigo’’, a Virgil van Dijk mu je uoči penala rekao:

- Možeš postati heroj! I postao je. Jako sam sretan zbog njega i kluba - naglasio je Nizozemac.

Kloppu je ovaj ogled bio puno značajniji od Community Shielda, vidjelo se to po njegovu ponašanju za vrijeme utakmice. Nijemca su znali kritizirati zbog manjka trofeja u Liverpoolu, no sada je, nakon Lige prvaka, na Anfield Road donio i Europski superkup. Dejan Lovren trenutačno je u drugom planu u Liverpoolu, prekjučer je izostao zbog bolesti, no mnogi tvrde da se sprema njegov odlazak u Italiju.

Chelsea je, s obzirom na brojne promjene u klubu, ostavio dobar dojam. Solidno je parirao Liverpoolu, u nekim dijelovima bio i opasniji suparnik. Korektnu partiju s nekoliko bljeskova pružio je i hrvatski veznjak Mateo Kovačić.

G. Čičin-Mašansker

Linker
25. travanj 2024 18:51