Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
SPORNA PRESUDA

'ZNATE LI ZAŠTO JE BEBEK PROMIJENIO ODLUKU? PA GDJE TOGA IMA!' Najdugovječniji trener lige ogorčen nakon što mu je dosuđen, pa poništen penal

Osijek je zasluženo izborio polufinale hrvatskog kupa, no jedna sporna odluka prepričava se sa stadiona iz Zaprešića...
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 06. prosinac 2019. 00:04

Manje-više očekivano, Inter je u četvrtfinalu završio svoje sudjelovanje u Kupu. No realno gledajući, poraz od Osijeka u Kupu u Zaprešiću će barem malo lakše podnijeti, nego da je pitanju okršaj u prvenstvu u kojemu Diva iz predgrađa čeka grčevita borba za ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Ipak, koliko god Kup bio u drugom planu, imao je i sraz sa sastavom iz slavonske metropole podosta zanimljivosti i kontroverzi.

Prva i pomalo nestvarna činjenica je da su Žuti uspjeli primiti pogodak poslije samo dvadesetak sekundi igre iz praktički prvog napada Osijeka na utakmici. “Rijetko viđeni pothvat” koji je već u startu pogurao papirnatog favorita prema plasmanu u polufinale. Spomenuti detalj nešto je najlošije što se dogodilo zaprešićkom sastavu u srijedu navečer, ali isto tako treba istaknuti da su nakon primljenog pogotka do poluvremena izabranici Samira Toplaka izgledali sasvim solidno i propustili nekoliko vrlo izglednih prigoda za pogodak.

Najveću su prigodu za povratak u utakmicu interovci su trebali imati kada je sudac Ivan Bebek pokazao na bijelu točku poslije Silvine nespretne reakcije u šesnaestercu Osijeka, ali je potom riječki sudac promijenio odluku, što je posebno razljutilo trenera zaprešićke momčadi Samira Toplaka.

Zagreb, 220919.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica 4. kola u 1.HNL-juniori izmedju NK Rudes i HNK Hajduk Split odigrala se uz nadzor VAR-a.
Na fotografiji: Ivan Bebek ispred VAR monitora.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač/Cropix
Ivan Bebek ispred VAR monitora na utakmici juniora u Kranjčevićevoj

- Bila je ruka i jedanaesterac je postojao, ali još važnije od toga, je li igrač Osijeka igrao rukom ili nije, činjenica je da je Bebek promijenio odluku nakon što su mu igrači Osijeka pokazivali trag lopte na dresu. Pa gdje toga ima?! - istaknuo je Toplak.

Sudački eksperti opet će imati o čemu razmišljati i razglabati, što samo po sebi više nije nikakva novost kad je klub iz Zaprešića u pitanju. I nije prvi put da se mijenja odluka na štetu Intera koji je, realno, u dosadašnjem dijelu sezone oštećen podosta puta i suci mu nimalo nisu skloni. Slična situacija dogodila se u dvoboju s Goricom kada je Suk igrao rukom, no umjesto jedanaesterca za Inter, dosuđen je gol-aut za Goricu, dok je šlag na tortu svih sudačkih pogrešaka na štetu Intera dosuđeni jedanaesterac za Hajduk na Poljudu poslije dvoboja Grgića i Ismajlija.

Upravo je Hajduk posljednji gost u jesenskom dijelu prvenstva, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li biti novih sudačkih repova i nakon subotnjeg sraza Intera i Hajduka. Unatoč porazu i sudačkim odlukama koje su opet u Zaprešiću izazvale nezadovoljstvo, podosta je i pozitivnih stvari koje mogu barem malo radovati pristalice Intera.

Od igrača koji u posljednje vrijeme nisu previše igrali od prve minute najviše je pokazao desni branič Gordan Barić koji ima kvalitetu za igranje u prvoj jedanaestorici kada ga ozljede zaobiđu. Mamut je također bio solidan kao i vratar Matković, a mladi Soldo potvrdio da njegov potencijal nije slučajan.

Iako ni jedan poraz ne treba slaviti, ovaj od Osijeka zaista nije tragičan, a gostovanje Hajduka prigoda je da i zaprešićke tribine budu barem malo popunjenije. Iako hladnoća kuca na vrata i pozicija Intera je daleko od idealne, sve se još može popraviti i zaprešićki brod prije ili kasnije uvesti u mirnu luku ostanka sa ili bez sudačkih pogrešaka na štetu zaprešićkog kluba.

Linker
19. travanj 2024 21:41