Nogomet Mix

Zvonimir Soldo više nije trener Kolna, poraz od Hannovera kap koja je prelila čašu

AUTOR:
 • Agencija Totalsport

 • OBJAVLJENO:
 • 24.10.2010. u 16:50

 • Vijest još nije službeno potvrđena iz kluba, no informaciju donose mnogi njemački mediji

  Zvonimir Soldo više nije trener njemačkog nogometnog Bundesligaša Kölna. Kako se i očekivalo, subotnji 2-1 poraz od Hannovera bio je i njegov posljednji na Kölnovoj klupi...

  Vijest još nije službeno potvrđena iz kluba, no informaciju donose mnogi njemački mediji.

  Na takav rasplet događaja u rezultatski lošoj sezoni kluba njemački mediji sugerirali su već dulje vrijeme. Svaka je Soldina utakmica u posljednjim tjednima bila "biti ili ne biti", a ova protiv Hannovera u devetome kolu, u kojem je upisan šesti poraz, pokazala se kao presudna za Soldinu budućnost na mjestu šefa struke u Kölnu.

  Tribine su hrvatskom stručnjaku već odavno presudile, svađa s pojedincima u momčadi bile su dodatni uteg na vagu koji je prelomio odluku, a sve je kulminiralo još jednim lošim rezultatom.

  Da će odluka vodsava kluba biti takva moglo se naslutiti još u subotu kada je predsjednik kluba Wolfgang Overath naglasio:

  - Malo ćemo razmisliti što slijedi i prospavati donešenu odluku.

  Nakon prospavane noći, Soldi su pokazana izlazna vrata kluba čiju je momčad preuzeo 1. srpnja prošle godine po odlasku Christopha Dauma. Tko će biti Soldin nasljednik još nije objavljeno. Špekulira se o povratku Dauma, ali su u kombinacijama i Hans Meyer, Thomas Häßler i Thomas Doll.