Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
TKO ZAKASNI DOBIJE OPOMENU

NOVA PRAVILA U MAKSIMIRU ZA SVE KOJI NOSE 'PLAVO'! S NOVIM TRENEROM DINAMA NEMA 'LABAVO' Odlaskom Peteva došlo je do velike promjene...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2017. 16:20

Dinamo je u Osijeku proveo više od 30 sati! Da, Modri su stigli u grad na Dravi još u subotu poslijepodne, u nedjelju su u Osijeku odradili i trening. Vrućina je bila prevelika za neku šetnju gradom, guštali su na terasi hotela, bilo je i onih koji su tražili fotografiju ili autogram. Dugo je bilo do 21 sat čekati utakmicu, ali nisu imali izbora, novi šef uveo je i nova pravila ponašanja, disciplina je puno čvršća no što je bila kod Ivajla Peteva.

Čak i dok su vjerovali u njega i nadali se da će podići momčad, bugarskom su treneru u Maksimiru zamjerali što igrače drži previše “labavo”. Kod njega nije bilo toliko strogih pravila, igrači su na obroke “dokapavali”, dolazili kad su htjeli u rastezljivom terminu, ustajali od stola kad su završili s objedom. Mario Cvitanović upravo je na tom polju napravio najveće promjene. Dakle, na doručak, ručak i večeru svi moraju doći u isto vrijeme. I sjede za stolom sve dok zadnji od njih ne završi s jelom. Nije nešto senzacionalno, ali zanimljivo je da se ta pravila ne odnose samo na igrače već na - čitavu delegaciju. Članove stožera, glasnogovornika, čak i članove uprave! Ajmo reći, na sve koji su odjeveni u klupsku opremu. Tko god zakasni, dobije opomenu!

Zagreb, 150717.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 1.kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - Istra 1961 S.D.D..
Na fotografiji:  Mario Cvitanovic .
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX

- Ako smo svi momčad, onda se svi moramo i ponašati kao momčad, nema odstupanja - Cvitanovićeva je egida. Pobornik je čvrste discipline i reda, za koje vjeruje da će igračima pojačati momčadski duh, stvoriti “vojsku”. Također, inzistira na karantenama i na tome da u njima budu svi igrači, a ne samo oni koji će idući dan igrati utakmicu. Očito, detektirao je da Dinamu za iskorak najviše nedostaje zajedništvo i međusobna bliskost, sad radi na tome. Dakako, ima primjera kada je takav pristup bio ključan, bilo je i slučajeva kada je pretjerano inzistiranje na pravilima dalo kontraefekt, no Cvitanović vjeruje da će u ovom slučaju to donijeti dodatne pomake i samo pozitivne učinke. Znamo za tu njegovu strogoću još iz Dinama II, uvijek je inzistirao na tome da sve bude po špagi, pazi na svaki detalj, čak i preglasna glazba u svlačionici može biti problem.

Sibenik, 020916.
Stadion Subicevac.
Nogomenta utakmica 3. kola 2. HNL izmedju HNK Sibenik i GNK Dinamo II. 
Na fotografiji: trener Dinama II Mario Cvitanovic. 
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Niksa Stipanicev / CROPIX / CROPIX

Inače, u Osijeku nije bilo Soudanija i Benkovića, najavili smo da ih neće biti u momčadi. Kažu u Maksimiru da nema panike, Soudani je osjetio zatezanje u mišiću nakon dvoboja protiv Oddsa, međutim nitko ne dvoji da će biti u sastavu u četvrtak na uzvratu. Benković je, navodno - samo oprezan. Puše na hladno nakon svega što je prošao, pa su u Maksimiru procijenili da je bolje da preskoči jučerašnju utakmicu. Priznajemo, nemamo potpunu informaciju pa ne možemo “gatati”, no vjerujemo da se nije opet nešto zakompliciralo s njegovom ozljedom, da će već u Norveškoj zauzeti svoju poziciju.

Linker
19. travanj 2024 01:10