Alex Caparros/Getty Images / Getty Images
VELIKI TRANSFER NA POMOLU

NOVA ZVIJEZDA PREMA NOU CAMPU! ON JE OSNOVNI CILJ NA TRŽIŠTU OVOG LJETA ZA KATALONCE Madriđani bijesni, ali jako je teško odoljeti zovu moćne Barce

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 12. svibanj 2018. 18:35

Sezona na travnjaku gotovo je završila za Barcelonu, ali ne i ona izvan terena. I prije nego su se otvorila vrata ljetnog prijelaznog roka Katalonci nanovo pokušavaju privući Antoinea Griezmanna, napadača Atletico Madrida. Uspostavljanje kontakta s osobama bliskima igraču već je ranije ove godine otvorilo front između dva kluba. Madriđani su sasuli paljbu po Barceloni ogorčeni njenim nastojanjima dok sezona još uvijek traje.

- Mene se učili da se ponašam na jedan način, a oni se ponašaju na drugi. Svatko bira kako će se ponašati - istaknuo je trener Diego Simeone. - Kada god dođe važan trenutak, neka važna utakmica, pokušava nas se destabilizirati. To primjećujemo zadnjih godina - rekao je Fernando Torres.

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid vs Leganes - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - February 28, 2018   Atletico Madrids Antoine Griezmann celebrates after scoring their third goal to complete his hat-trick             REUTERS/Juan Medina     TPX IMAGES OF THE DAY - RC1B831D18F0
REUTERS/Juan Medina

Nije htio ništa preporučiti suigraču oko kojeg se posljednjih dana nanovo nagađa da je pred potpisom ugovora s Barcelonom. Ugovor s Atleticom mu istječe u ljeto 2022., a tržišna cijena mu iznosi 100 milijuna eura.

Pokrenuta i tužba

- Griezmann je sada jeftin. Nakon predstojećeg finala Europske lige cijena bi mogla porasti, on nam je ključni igrač ove sezone - napomenuo je lijevi bek Filipe Luis. - Mi bi smo htjeli da ostane, no što će se dogoditi ne znamo. Na to nemamo utjecaj - dodao je.

Atletico Madrid je već bio pokrenuo tužbu pred FIFA-om tvrdeći da je Barcelona ugrozila regularnost prvenstva, jer je kao vodeća momčad otpočela kontakte s važnim igračem drugoplasirane momčadi. Uoči samog kraja sezone u Barceloni se ograđuju od pregovora, no ne skrivaju interes za dovođenjem 27-godišnjeg strijelca.

Njegovim dovođenjem Katalonci bi kompletirali momčad koju su počeli sastavljati prošlog ljeta nakon odlaska Neymara u PSG. Doveli su dva najskuplja pojačanja u klupskoj povijesti, Dembelea, pa u siječnju i Coutinha, nakon teških pregovora. Odnosi s Borussijom Dortmund i Liverpoolom također su bili napeti nakon što je Barcelona kontaktirala te igrače. Njemačkom i engleskom klubu nije preostalo drugo nego prodati ih nakon što su sami igrači počeli inzistirati na odlasku. Sada se čini da je Barcelona potpalila sličnu vatru u Madridu. Kapetan Gabi Fernandez kaže:

- To su stvari koje ne možemo kontrolirati. Mi jedino možemo stvoriti ambijent da se Griezmann ugodno osjeća među nama.

Francuske novine L’Equipe tvrde da francuski reprezentativac još uvijek nije donio odluku, no napominju da on želi nastaviti igrati u Španjolskoj jer mu je supruga iz te zemlje. U Atleticu je od 2014., gdje je došao iz Real Sociedada.

- Vjerujem da je Griezmannu cilj doći u Barcelonu, u veći klub. Treba ga pustiti neka donese odluku - smatra bivši Barcelonin igrač Eric Abidal.

Soccer Football - Europa League Semi Final First Leg - Arsenal vs Atletico Madrid - Emirates Stadium, London, Britain - April 26, 2018   Atletico Madrid's Antoine Griezmann celebrates scoring their first goal                   REUTERS/Dylan Martinez - RC1A640AD2C0
REUTERS

To je samo posljednja u nizu izjava koja je razljutila ljude u Atleticu.

- Ogorčeni smo ponašanjem Barcelone. Da jedan predsjednik, jedan igrač i jedan dužnosnik istog kluba govore o budućnosti igrača pod ugovorom, i to samo nekoliko dana prije finala Europske lige, pokazuje da uopće ne poštuju Atletico Madrid i njegovu publiku - napomenuo je član uprave i suvlasnik kluba Miguel Angel Gil Marin. Osuo je tako paljbu po predsjedniku Barce Bartomeuu, napadaču Luisu Suarezu i dužnosniku Guillernu Amoru, koji su zadnjih mjeseci govorili o budućnosti Griezmanna.

Kap koja je prelila čašu

U prosincu je Amor, Barcelonin direktor za odnose s institucijama, rekao:

- Je li se Bartomeu sastao s članovima njegove obitelji? Ako su to navele novine (Mundo Deportivo), moguće je da je tako. Postoji dobar odnos, moguće da je došlo do razgovora. Naša obveza je imati kontakte s igračima - rekao je tada Amor.

Suarez je ovaj mjesec istaknuo u intervjuu za Radio Uruguay:

- Ovdje će biti dobrodošao. Ne dolazi nikome oduzeti mjesto, nego dolazi s ambicijom napraviti važne stvari u najboljoj momčadi na svijetu. Čini me ponosnim što dovode igrače takve kvalitete.

I sam Bartomeu je prije nekoliko dana potvrdio kontakte s osobama bliskim Griezmannu.

- Jednom sam se susreo s njim na Balearskim otocima. Ove godine nisam pričao s njim, no jesam s njegovim zastupnikom u listopadu - rekao je Bartomeu.

To je bila kap koja je prelila čašu u Atleticu. Njen direktor je izgubio strpljenje te objavio priopćenje u kojem smatra neprihvatljivim ponašanje Barcelone. Griezmann je još ranije poručio da bi htio riješiti svoju situaciju prije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Linker
18. travanj 2024 17:46