Julian Finney/Getty Images
SLUŽBENO

NOVI UDARAC ZA ŠPANJOLSKU REPREZENTACIJU U SVEGA TRI DANA Nakon Piquea od dresa 'Furije' iznenađujuće se oprostio jedan od najboljih veznjaka svijeta

Piše: HinaObjavljeno: 13. kolovoz 2018. 21:13

David Silva (32), sjajni veznjak Manchester Cityja, oprostio se od španjolske nogometne reprezentacije.

Svega dva dana nakon Gerarda Piquea, još je jedan veteran odlučio reći zbogom. Silva je za španjolsku reprezentaciju upisao 125 nastupa i zabio je 35 golova. Po broju nastupa Silva se nalazi na šestom mjestu, a po broju pogodaka četvrti je najbolji strijelac 'furije' iza Davida Ville (59 pogodaka), Raula Gonzaleza (44) i Fernanda Torresa (38).

Silva je za seniorsku reprezentaciju debitirao u studenom 2006. godine u porazu (0-1) od Rumunjske, a svoje je prve pogotke postigao u kolovozu 2007. godine, u prijateljskom dvoboju odigranom u Solunu protiv Grčke. Španjolska je slavila sa 3-2, a Silva je postigao izjednačujući i pobjednički pogodak.

S 'Furijom' je osvojio dva europska prvenstva (2008. i 2012.), te Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

"Bila je ovo najteža odluka u mojoj karijeri. Sretan sam zbog svega što sam postigao, sanjao sam biti dio momčadi koja će se uvijek pamtiti i to sam uspio. A svog učitelja Luisa Aragonesa nikad neću zaboraviti", napisao je Silva u otvorenom pismu kojim se oprostio od voljenog dresa.

KALININGRAD, RUSSIA - JUNE 25:  David Silva of Spain in action during the 2018 FIFA World Cup Russia group B match between Spain and Morocco at Kaliningrad Stadium on June 25, 2018 in Kaliningrad, Russia.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images

Španjolska i Hrvatske će se za manje od mjesec dana naći jedna nasuprot drugoj, jer je 'furija' prvi suparnik aktualnim svjetskim doprvacima u novoosnovanom natjecanju UEFA Liga nacija. Taj je dvoboj na rasporedu 11. rujna, a igrat će se na stadionu Martinez Valero u Elcheu, a bit će to službeni debi na španjolskoj klupi za novog izbornika Luisa Enriquea.

Linker
23. travanj 2024 08:16