Ronald Goršić / Cropix
KAPETAN RAZOČARAN

OČAJNI UVJETI HRVATSKOG PRVOLIGAŠA 'Strašno! Ukopani smo u blatu do vrata, otkako smo se vratili s priprema nismo odradili tri normalna treninga'

CIBALIA Kapetan momčadi Frane Vitaić dočekao je novog predsjednika, ne i bolje uvjete za rad
Piše: damir begovićObjavljeno: 23. veljača 2018. 23:52

Buran tjedan u Genscherovoj 10b u kojem je skinuta jedna kadrovska nepoznanica. Tomo Bobek gotovo puna dva mjeseca se otimao, na kraju su mu članovi klupskog Nadzornog odbora skinuli teret s leđa, prihvatili njegovu ostavku i novim predsjednikom imenovali Josipa Kuterovca. Nebesko-plava svlačionica i zbivanja u njoj proteklih dana pali su tako u drugi plan, a kako se primiču nedjelja i Rudeš polako ponovno izbijaju u prvi...

- Naravno da smo pratili što se događa na katu, ali smo ipak uspjeli zadržati fokus na terenu i pripremama za Rudeš koje se odvijaju u stvarno teškim uvjetima. Volio bih da ljudi dođu vidjeti u kakvim uvjetima radimo, čista improvizacija - kaže Cibalijin kapetan Frane Vitaić.

Prije Rudeša ipak rečenica-dvije o promjeni na vrhu klupske upravljačke piramide...

- Josip Kuterovac? Iskreno, ne poznajem čovjeka, ali to i nije presudno. Nadam se da će novi predsjednik donijeti novi pozitivni impuls, da neće biti riječ o promjeni samo radi promjene. Želim mu svu sreću u radu, da bude uspješan i posloži stvari na pravi način.

Zagreb, 031217.
Stadion NK Zagreb.
Nogometna utakmica 1.HNL, 18. kolo, Lokomotiva - Cibalia.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ocjena mandata Kuterovčeva prethodnika Tome Bobeka iz kapetanove perspektive?

- Gospodin Bobek na mene je u nekoliko razgovora ostavio sjajan dojam, djelovao je ozbiljno i bilo je vidljivo da mu je stalo. Povukao je neke konkretne poteze, poput angažmana sportskog direktora Balića, koji su donijeli određene pomake nabolje. Međutim, problem s kašnjenjem plaća i dalje je prisutan. Teško mi je generalno ocijeniti njegov rad, ali mogu reći da zaslužuje peticu iz zalaganja.

Kao i Frane, i suigrači koji rade u groznim uvjetima...

- To je strašno. Ukopani smo u blatu do vrata, otkako smo se vratili iz Medulina nismo odradili tri normalna treninga.

Vječni stres

Jučerašnji su stoga bili primorani odraditi na terenu s umjetnom podlogom u SC Lučić, a ovoga petka će potegnuti do Osijeka. U slavonskoj metropoli će također vježbati na umjetnoj podlozi i to na terenu Akademije Krpan & Babić.

- Pripremamo se za Rudeš najbolje što možemo. Nešto se priča o mogućoj odgodi, ali mi smo usredotočeni na tu utakmicu kao da ništa nije upitno. Sigurno je samo da će uvjeti za igru biti daleko od idealnih, međutim kako bude nama, tako će biti i njima.

Utakmica je to koja je - kadgod bude odigrana - od obostranog i izuzetnog značaja...

- Tako je, premda smatram kako nedjelja neće donijeti konačni odgovor na najvažnije pitanje, jer kako god završilo nakon ovoga kola preostalo je još trinaest utakmica, gotovo 40 bodova je na stolu. Puno, previše... U svakom slučaju, bit će prerano i za slavlje, i za suze.

Ipak, Vitaić je uvjeren kako će 19. svibnja, nešto prije 21-00, tj. neposredno po spuštanju zastora na ovu natjecateljsku sezonu, pokraj Bosuta biti razloga za slavlje...

- Već smo nekako naviknuti na taj stres, jer smo u zadnje dvije sezone stalno pod ovakvim ili čak još i naglašenijim pritiskom. Uvijek smo dosad znali pokazati karakter, nećemo ni sada posustati, a kamoli odustati - zaključuje Vitaić.

Linker
16. travanj 2024 08:45