subašić selfie / REUTERS
HOBOTNICA NA VRATIMA MONACA

OD NAVIJAČA DO PRINCA, HRVAT JE ZA SVE APSOLUTNI JUNAK 'Baš je dobar osjećaj izbaciti momčad kao što je City'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 16. ožujak 2017. 20:24

Bio je pod posebnim pritiskom, pogotovo nakon prvog susreta na Etihadu, gdje je ‘zakuhao’ jedan gol. No u uzvratu, Francuzi nisu imali ništa za primijetiti, već, dapače, samo uskliknuti: “Chapeu, grande Suba!”

Danijel Subašić na najbolji je način dokazao da su pogreške neminovni dio vratarskog života: u sjajnoj utakmici na Stade Louiseu II, gdje je Monaco anulirao minus iz prve utakmice te se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, Subašić je u prvome dijelu emitirao savršenu mirnoću, a u nastavku je s tri velike obrane (ona Agüeru bila je velebna), pomogao klubu iz Kneževine da uđe među elitu.


Danijel Subašić Fantastic 1 On 1 Save vs Sergio...

- Dobar je, baš dobar osjećaj izbaciti takvu momčad kao što je Man. City - javio se za Jutarnji promukloga glasa 32-godišnji vratar.

- Ma što bih se opterećivao kiksom. Je, dogodio se, ali dogodi se svakome, pogreške su neminovne, ponovit će se i meni, nema sumnje. No ja svejedno vrlo dobro znam koliko vrijedim.

A to je zorno pokazao preksinoć, kada je Monaco razmontirao mančesterske naftaše.

- Pokazali smo da smo momčad, da je šef Jardim našao recept kako se suprotstaviti najboljima i kako ponekad milijuni na terenu ne znače baš ništa. Je, odigrali smo savršeno prvo poluvrijeme, ali mislim da je zapravo cijela utakmica bila nešto najbolje što je Monaco pokazao ove sezone. Bez obzira na onu rupu od 20 minuta, jer zapravo tada smo pokazali karakter, zabili gol i prošli dalje. To je nogomet, zato ga i toliko obožavamo...

Pokazalo se koliko ga ljube i vlasnik kluba, ruski milijarder Ribolovljev te princ Albert II od Monaca. Nakon slavlja, svlačionicom je tekao kavijar i šampanjac.

- Vrhunsko je bio slavlje, došli su gazde kluba, baš smo se proveselili i malo opustili, trebalo nam je to...

Linker
20. travanj 2024 19:47