Handout/UEFA via Getty Images)
Getty Images

SLUŽBENO

ODLAZAK 'VELIČANSTVENOG ĆELAVCA' Pierluigi Collina više nije šef sudacau UEFA-i, poznato je ime njegovog nasljednika

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 01.08.2018. u 18:45

 • Talijan Pierluigi Collina, koji je zadnjih osam godina vodio Sudački odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) u srijedu je odstupio s položaja, a naslijedit će ga sunarodnjak Roberto Rosetti.

  Collina (58), nekad čuveni sudac, odstupio je zbog osobnih razloga, a on je i ujedno bio i prvi šef sudačkog odbora UEFE, koji je utemeljen 2010. godine, pet godina nakon što je "veličanstveni ćelavac" prekinuo sudačku karijeru.

  "Bilo mi je čast voditi sudački odbor, a mislim da smo postigli velik napredak. Trudili smo se postaviti temelje pravedne organizacije", kazao je Collina.

  FLORENCE, ITALY - APRIL 09: Roberto Rosetti poses for a photo during talian Football Federation Hall Of Fame on April 9, 2018 in Florence, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
  Claudio Villa/Getty Images

  Roberto Rosetti

   

  Roberto Rosetti (50) je zadnju utakmicu odsudio 2010. godine, a vrhunac njegove karijere bio je 2008. godine kada je sudio finale EURA i proglašen za najboljega suca te godine. Na netom završenom SP-u u Rusiji bio je šefom sudaca koji su radili u VAR-u.

  Tagovi
  Iz drugih medija