Epsilon/Getty Images
PRUŽA SJAJNE PARTIJE

ODUŠEVIO NOGOMETNU EUROPU I SADA JE SPREMAN ZA NAJVEĆI IZAZOV 'Nikada nisam dvojio da imam kapacitete za Vatrene, a sada sam zaslužio Dalićev poziv'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. listopad 2018. 00:28

Posljednjih dana u Hrvatskoj se vodi puno rasprava na temu je li Nikola Vlašić već zaslužio poziv u reprezentaciju?

- Osobno nikada nisam dvojio da imam igračke kapacitete za Vatrene, ali uvijek sam bio svjestan da to moraš zaslužiti igrama na terenu. Dok sam bio igrač Hajduka govorio sam da oni koji igraju vani svakako imaju prednost. Kada sam ispao iz postave Evertona opet sam govorio kako je red da poziv ide onima koji igraju i pokazuju dobru formu na travnjaku. Međutim, sada već imam devet utakmica u kontinuitetu, kritike su jako dobre, trener govori da sam ključni igrač CSKA i da sam pokazao kako se mogu nositi s igračima koji su osvojili Ligu prvaka. Sada dakle držim da zaslužujem poziv u reprezentaciju, a naravno da će izbornik Dalić biti taj koji će u studenome odlučiti.

Do tada vam je na prvom mjestu U-21 selekcija i odlučujuća kvalifikacijska utakmica za EP?

- Jedva čekam otići u Pulu i naći se s dečkima. Sjajna smo klapa, odlično radimo i prepuni smo samopouzdanja. U Bjelorusiju smo zadnji put išli toliko odlučni da sam bio siguran u našu pobjedu. Grčka nema kvalitetniju generaciju od nas i to ćemo u Puli dokazati.

Izbornik mladih Nenad Gračan jedan je od onih koji su uvijek vjerovali u vas?

- Izbornika Gračana iznimno poštujem, po pristupu igračima on je sličan Gončarenku. Imao sam Gračanovu podršku i u najtežim trenucima, kada bih u Hajduku igrao slabije ili kada ne bih igrao u Evertonu. Također mi je Gračan uvijek davao i punu slobodu u igri, a i prvi me je stavio u vezni red.

Linker
26. travanj 2024 09:06