Stu Forster /Allsport
'FATALNO POGREŠNO'

OGORČENI ĆIRO BLAŽEVIĆ SUSJEDIMA OTVORIO DUŠU 'Mi Hrvati smo gori od vas Srba! I nemojte me tješiti.., ostaje grozan okus ogorčenja koje nosim u sebi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. veljača 2018. 18:27

Proslavljeni trener Miroslav Ćiro Blažević, koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju vodio do njenog najvećeg uspjeha u povijesti, brončane medalje na SP-u u Francuskoj 1998. godine, dao je intervju za srpski Blic.

Osvrnuo se Ćiro u razdoblju kada je napunio 83 godine, na nekoliko aktualnih tema, ali i onih iz prošlosti koje uvelike zanimaju narod 's ovih prostora'.

"Ja sam u svojoj filozofiji i strategiji posla shvatio da je nakon što sam osvojio treće mjesto s Hrvatskom idealan trenutak za povlačenje. Pazi, treći na SP-u, službeno najbolji trener svijeta u izboru svojih kolega. Bio sam na vrhu, ali Franjo Tuđman nije želio niti čuti. Ja sam ga molio da me pusti jer sam imao strašnu ponudu s Bliskog istoka. Ma kakvi... Imao je na mene veliki utjecaj i uvjerio me da ostanem na klupi Hrvatske. Ja sam ga poslušao, ostao, zasitio se svih i dojadio svima. Pogrešno. Fatalno pogrešno", pojasnio je Ćiro novinaru Blica koji ga je zamolio da prokomentira i sadašnje stanje u Dinamu:

"Nemoj o Dinamu, ljubim te. Opet ću nekoga zaj..ti. Oni će me tužiti pa ću ja morati replicirati. I tako u nedogled... Pusti mene i Mamića. Mi se stalno svađamo. Taj odnos je pomalo bizaran. Čas na nož, čas na ljubav bez granica. Moram nešto reći, što se većini mojih prijatelja neće svidjeti. Ja sam Dinamu podario tri titule, dva kupa i ne znam ni sam koliko trofeja u Superkupu. Statistika je egzaktna nauka, a statistika kaže da sam najtrofejniji trener u povijesti Dinama. I nakon svega toga, ja sam za njih 'Ćiro, pederu'. Ostaje grozan ukus ogorčenja koje nosim u sebi", rekao je Ćiro i objasnio:

"Euforija je nakon Francuske trajala dva-tri dana. Već treći dan su Šuker i Ćiro bili budale. Nemojte me tješiti kako je to mentalitet naroda u cijeloj regiji. Nije! Mi smo gori od vas Srba. Kod nas ne postoje respekt i solidarnost. Samo potreba da se obezvrijedi uspjeh. Nemojte zamjeriti, morao samo to reći. Možda i prvi put u životu! Nisam jedini u kojem tinja ogorčenost. Tko god je nešto napravio za Hrvatsku, brzo je bačen u aut. Slično je i u Srbiji, ali ne kao kod nas", zaključio je Blažević.

Linker
19. travanj 2024 02:41