Foto: Damir Krajac / CROPIX
'REPREZENTACIJA PRESLIKA DRUŠTVA'

OLIĆ USTAO U OBRANU LUKE MODRIĆA 'To su drame, sigurno mu nije lako. Na takvog igrača trebamo biti ponosni, a ne mu suditi'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. lipanj 2017. 23:56

U velikom intervjuu za Sportske novosti Ivica Olić je između ostaloga progovorio o hrvatskoj reprezentaciji i Luki Modriću koji je nakon iskaza na suđenju Zdravku Mamiću navukao na sebe bijes navijača.

Igrali ste u reprezentaciji Hrvatske dok je to bila svetinja, kako gledate na to da su danas neki protiv nje?

- Mislim da je danas reprezentacija preslika cijele situacije u Hrvatskoj, preslika društva koje je jako podijeljeno. Malo toga dobro funkcionira, na visokoj razini, od politike, preko privrede, do sporta. Mnogo mladih ljudi odlazi iz Hrvatske, nezadovoljni su. Eto, vidim koliko ih ima u Njemačkoj, Pa, u Münchenu ima više Hrvata nego ikada prije! To se mora odraziti i na podršku reprezentaciji. Sjećam se onih krasnih vremena kad su svi navijači bili uz nas, kad nije bilo podjela. Danas se kult reprezentacije izgubio. Je li nekad bilo euforije zbog toga što smo bili mlada država, ne znam. Međutim, znam da mi je jako žao što je došlo do ovoga.

Sigurno pratite sve ovo što se odgađa s kapetanom reprezentacije Lukom Modrićem. Kako je njemu sve to proživljavati?

- To su drame, sigurno mu nije lako. Nisam upoznat sa situacijom, pa mi je sve onda nemoguće komentirati. Znam Luku, odličan je momak, meni je, zapravo, nevjerojatno s koliko ga se teške verbalne artiljerije napada. Na takvog igrača trebamo biti ponosni, a ne mu suditi na temelju nečega što ne znamo dovoljno. Meni ga je jako žao, teško mi je o tome pričati. Ali ja Modriću dajem apsolutnu podršku.

Foto: Vlado Kos / Hanza Media

Linker
20. travanj 2024 12:11