Giuseppe Bellini/Getty Images
ROŠADE U ŠPANJOLSKOJ

OLMO ČUDU OD NOGOMETAŠA 'ZATVORIO' VRATA REPREZENTACIJE Španjolci otkrili glavni razlog zbog kojeg je veznjak ostao bez nacionalnog dresa

Sjajni nastupi Danija Olma u španjolskoj U-21 reprezentaciji, kao i njegove igre za Dinamo u Ligi prvaka, nisu ostali nezapaženi na Pirinejima, te je bilo dosta onih koji su računali da će dobiti priliku i za A reprezentaciju. No ništa od toga, ostaje dio De la Fuentove mlade reprezentacije koja se okitila naslovom prvaka Europe.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2019. 16:09

U pojedinim medijima pojavila se dvojba oko toga treba li možda Ansu Fati, 16-godišnja zvijezda Barcelone, biti pozvana i biti dio U-21 reprezentacije Španjolske, no to se ipak nije dogodilo.

Neki mediji spominju da ga je istisnuo Dani Olmo, ali samo zato jer napadač Dinama ostaje u mladoj reprezentaciji.

"Nisam siguran da je pravo vrijeme, jer je tek nedavno ispunio uvjete igranja za mladu reprezentaciju. Nisam siguran niti za pravne detalje", reći će Luis de la Fuente, izbornik U-21 reprezentacije na upit o Fatiju.

UDINE, ITALY - JUNE 30:  Dani Olmo of Spain celebrates the victory with team mates after the 2019 UEFA U-21 Final between Spain and Germany at Stadio Friuli on June 30, 2019 in Udine, Italy.  (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
Getty Images

Sjajni nastupi Danija Olma u španjolskoj U-21 reprezentaciji, kao i njegove igre za Dinamo u Ligi prvaka, nisu ostali nezapaženi na Pirinejima, te je bilo dosta onih koji su računa li to da će dobiti priliku i za A reprezentaciju. No ništa od toga, ostaje dio De la Fuentove "družine"...

"S nama je, trenira i ide mu sjajno. Odlično se razvija, ali trenutačno mislim da nije spreman biti dio A reprezentacije. Njemu je mjesto u ovoj momčadi", kaže Luis.

Napadač Dinama bit će na raspolaganju izborniku za susrete protiv Njemačke i Crne Gore, u odličnoj je formi jer je na zadnje dvije utakmice za Španjolsku tri puta tresao mrežu. A Fati će ipak pričekati nešto stariju "škvadru", slijedi mu Svjetsko prvenstvo u Brazilu s U16 reprezentacijom...

"Dani Olmo je ušao u formu i igra sve slobodnije u U21 reprezentaciji, dok Asnu Fati će još neko vrijeme pričekati", zaključuje izbornik.

IZBORNIK ŠPANJOLSKE U-21: Olmo bi uskoro mogao biti u A reprezentaciji Španjolske

Dani Olmo uvršten je u petak na popis mlade reprezentacije Španjolske za utakmice protiv Njemačke i Crne Gore, no izbornik Luis de la Fuente naznačio je da bi se uskoro mogao priključiti A selekciji.

U petak su A i U-21 reprezentacija objavile popise igrača za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a španjolski mediji su uoči objave nagađali da bi Olmo prvi put mogao biti pozvan u A momčad.

Na kraju se njegovo ime opet našlo na popisu U-21 reprezentacije za prijateljsku utakmicu protiv Njemačke te kvalifikacijsku protiv Crne Gore za odlazak na Europsko prvenstvo.

- Trenutno je kod nas, ispunjava svoju etapu ovdje, formira se, natječe jako dobro, no nije nespojivo da bude u A selekciji a igra za nas. Da barem bude što više igrača u A reprezentaciji a koji bi igrali za nas - izjavio je De la Fuente na konferenciji za medije održanoj reprezentativnom kampu u madridskom predgrađu Las Rozas.

Olmo je od prošlog mjeseca kapetan španjolske reprezentacija do 21 godine, a bio je na širem popisu od 68 kandidata za A reprezentaciju. U lipnju je s mladom reprezentacijom osvojio Europsko prvenstvo te je bio strijelac i proglašen najboljim igračem finala u kojem je Španjolska s 2:1 pobijedila Njemačku. Prošli mjesec je zabio sva tri gola u pobjedama Španjolske U-21 reprezentacije od 1:0 nad Kazahstanom i 2:0 nad Crnom Gorom čime je njegova momčad prva u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo.

Na temu Olma popričali smo i Dinamovim trenerom Nenadom Bjelicom. Prvi su put u reprezentaciju pozvani Reguilon, Pau Torres i Gerard Moreno, ali Olma nema...

- Dani s tim nema problema. On će za U-21 reprezentaciju Španjolske odigrati najbolje što zna, pitanje je samo vremena kad će biti A reprezentativac. To je sto posto sigurno. Mora samo biti strpljiv, sve u životu dođe - zaključio je Bjelica. (md, do)

Linker
20. travanj 2024 13:03