REUTERS/Phil Noble
BEZ IKAKVE DVOJBE

'ON JE MEĐU TRI NAJBOLJA STOPERA NA SVIJETU'! Iskusni branič jasno rekao što misli o Hrvatu: 'Da sam u Manchester Unitedu, odmah bih nazvao Lovrena!'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 06. svibanj 2019. 00:14

Mario Tokić (43) proveo je uskršnje praznike u Hrvatskoj pa se vratio u Baku, gdje s Nikolom Jurčevićem priprema lipanjsku akcije. Pomoćnik izbornika reprezentacije Azerbajdžana prokomentirao je situaciju 29-godišnjeg hrvatskog stopera Dejana Lovrena u Liverpoolu. Lovren je sigurno nezadovoljan jer u ključnim utakmicama na kraju sezone ne participira u momčadi pod vodstvom Jürgena Kloppa, koji uz Virgila van Dijka redovito uvrštava Joela Matipa.

- Sigurno je da Lovren želi igrati i ne može biti zadovoljan što mu trener nije dao priliku u važnim utakmicama, ali mora biti svjestan da u Liverpoolu uživa vrhunski status. Koliko mogu vidjeti, Klopp ga stvarno cijeni i voli, no činjenica je da je Lovren imao dosta problema s ozljedama. Teško je treneru mijenjati u obrani u utakmicama kad se odlučuje o prvenstvu ili Ligi prvaka. Mislim da je trebao, da bi s Lovrenom bolje prošao, no treneru se u takvim slučajevima teško što može zamjeriti. Stavljao je igrače koji su stalno igrali i nije to htio mijenjati. Kažem, mislim da bi za Liverpool bilo bolje da jest - priča Tokić, koji je u karijeri skupio 28 nastupa za izabranu vrstu Hrvatske.

Naglašava Tokić toliko spominjani problem u posljednjih deset mjeseci:

- Na Lovrenu je sigurno traga ostavilo naporno Svjetsko prvenstvo, uostalom kao i na Luki Modriću i još nekim hrvatskim reprezentativcima. Nije se lako oporaviti od takvih napora, a kad je bio spreman dobivao je priliku.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Arsenal - Anfield, Liverpool, Britain - December 29, 2018  Liverpool's Dejan Lovren celebrates at the end of the match   REUTERS/Phil Noble   EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

Dakle, Lovren ne bi trebao pod svaku cijenu tražiti izlaznu kartu s Anfielda već ovog ljeta?

- Ne treba Lovren brzati, u Liverpoolu ga iznimno cijene, posebno trener. Ako ovakva situacija potraje, ako kroz jesen i dalje ostane sa statusom pričuve, što ne mislim da će se dogoditi, onda bi iza Nove godine mogao početi razmišljati o odlasku. No Liverpool je vrhunski klub i Lovren nikako ne smije otići u neki klub manje vrijednosti. Jer kad je potpuno zdrav i spreman, Lovren je među najbolja tri-četiri stopera na svijetu. To je i dokazao.

Tokić iznimno cijeni Lovrena, koji će 5. srpnja proslaviti 30. rođendan. Ne misli da mu je nakon SP-a namijenjena isključivo silazna putanja.

- Ni govora. Lovren je vrhunski nogometaš, pravi je profesionalac i sigurno još može igrati na najvišoj razini. Fizički je iznimno moćan, pred njim je još dosta uspješnih nogometnih godina.

LIVERPOOL, ENGLAND - DECEMBER 29:  Dejan Lovren of Liverpool celebrates during the Premier League match between Liverpool FC and Arsenal FC at Anfield on December 29, 2018 in Liverpool, United Kingdom.  (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

Igrač za Old Trafford

No ako u Liverpoolu ostane u sjeni kolega, koja bi destinacija za njega bila idealna?

- Dokazao se u engleskoj Premier ligi, vrhunskom natjecanju i mislim da je ona za njega idealna. S obzirom na tehniku koji ima, kao i razumijevanje igre, vjerujem da bi se dobro snašao i u Španjolskoj, gdje bi fizički dominirao. No u Engleskoj ima dovoljno velikih klubova kojima bi dobro došao. Da sam u Manchester United, odmah bi okrenuo njegov broj i bacio se na njegovo dovođenje. On je definitivno igrač koji bi učvrstio obranu Uniteda i pomogao mu da se vrati u sam vrh engleskog nogometa, pogotovo jer Lovrenu za Old Trafford ne bi trebalo nikakvo vrijeme za prilagodbu - podcrtava Tokić.

Linker
27. travanj 2024 02:04