Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
POVRATNIK MEĐU MODRE

ON NAJBOLJE ZNA KROZ ŠTO BIVŠI KAPETAN REPREZENTACIJE PROLAZI 'Šaljem mu poruku podrške, to što mu se događa ne bih poželio ni neprijatelju'

ARIJAN ADEMI Veznjak u kadru Dinama nakon više od dvije godine
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 15. listopad 2017. 16:08

Svoj povratak najavio je pogotkom u reprezentativnom dresu Makedonije, nanizavši dvojicu braniča Lihtenštajna i špicom zabivši loptu pored vratara za 4-0. Arijan Ademi vratio se tamo gdje se najugodnije osjeća - na teren, uz bok svojim suigračima.

Dvije godine trajala je njegova bitka s Uefom oko optužbi za doping, na kraju mu je arbitražni sud u Švicarskoj prepolovio četverogodišnju kaznu. Ademi bi svoj debi mogao ubilježiti i u “modrom” dresu, večeras protiv Osijeka. Podsjetimo, posljednju je utakmicu prije kazne za Dinamo odigrao 3. listopada 2015.

- Nisam mogao sanjati bolji početak. Bilo mi je bitno malo osjetiti igru jer nije isto igrati na treningu i u natjecateljskoj utakmici, iako su nekada treninzi puno intenzivniji. Jednostavno, trebao sam tih pola sata i stvarno nisam očekivao da će sve biti ‘top’. Suigrači su me super dočekali, navijači na tribinama isto. I onda uđem i zabijem gol. Nema boljega od toga - započinje Ademi, i priznaje da mu je još čudno biti ponovno na terenu.

Zagreb, 080817.
Igraliste Hitrec Kacijan.
Prva momcad GNK Dinamo odrzala je otvoreni trening na kojem im se pridruzio Arijan Ademi nakon dvogodisnje suspenzije.
Na fotografiji: Arijan Ademi.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
Arijan Ademi

- U dvije godine sam prošao svašta i sada sam na nekom novom početku. Veselim se Maksimiru i svemu što ide uz utakmice. Od karantene večer prije, šetnje na dan utakmice, pripreme, sastanka. Baš se veselim svemu ovome.

Imate li sumnje da ćete se vratiti u staru formu? Koliko ste trenutno daleko od prave razine?

- Ne sumnjam u sebe, jer gdje ima volje ima i načina, a vjerujte mi da pucam od volje da dokažem i sebi i drugima da mogu biti bolji nego što sam bio prije dvije godine. Utakmice će pokazati gdje sam trenutno, ali super se osjećam. To mogu zahvaliti dvojici prijatelja koji su radili sa mnom. Nino Bule je bio tu za tehniku dok me Luka Krklješ pripremao fizički. Mislim da su odradili sjajan posao, i ovako javno im se zahvaljujem na tome.

Kako su vas primili u Dinamovoj svlačionici? Kako vi gledate na ovu momčad, koliko ona može?

- Pa to je moja kuća. Naravno da su bili sretni, kao što sam ja bio sretan što sam opet dio te svlačionice. Manje-više znam sve igrače, neke koje nisam znao upoznao sam tijekom ova dva mjeseca zajedničkih treninga. Dinamo uvijek može puno kada je kvaliteta u pitanju. Samo se trebaju poklopiti sve stvari. Vjerujem u ovu momčad.

Zagreb, 080817.
Igraliste Hitrec Kacijan.
Prva momcad GNK Dinamo odrzala je otvoreni trening na kojem im se pridruzio Arijan Ademi nakon dvogodisnje suspenzije.
Na fotografiji: Arijan Ademi.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
Arijan Ademi

U ove dvije godine situacija se promijenila u HNL-u, odnosno Dinamo je prošle sezone ostao bez trofeja. Hoćete li ove sezone to ispraviti?

- Dogodilo se. Nije Dinamo ostao bez trofeja jer smo zakazali u nečemu nego zbog toga što je Rijeka bila bolja. I nema tu neke posebne mudrosti. Riječani su bili konstanta, pokazali su šampionski štih i na kraju podigli trofej koji je vrlo lako mogao otići i na našu stranu. Svi znamo kako je puno lakše osvojiti nego obraniti pa sam siguran da se Dinamo vraća starim navikama već u ovoj sezoni.

Kako gledate na ostatak lige, od koga prijeti najveća opasnost?

- Malo se to pojačalo. Rijeka je došla do impresivne razine, Hajduk je uvijek tu, a veseli me i snaga Osijeka koji je na krilima privatnog kapitala napravio sjajne rezultate u Europi. Čitao sam da puno ulažu u infrastrukturu i veseli me što je Dinamo napokon dobio pravu konkurenciju.

U Maksimir stiže Osijek, vaša očekivanja?

- Već sam rekao što mislim o Osijeku, ali isto tako znamo da je naš cilj uzeti sve trofeje u ovoj sezoni. A to možemo napraviti samo ako pobjeđujemo u serijama. Dakle, respekt Osijeku, ali mi smo ipak Dinamo.

Za kraj, u sličnoj situaciji se ovih dana našao i Darijo Srna, imate li kakvu poruku možda za njega, ili poneki savjet kako da se nosi s tom situacijom?

- Suzdržao bih se komentara na tu temu jer nisam dovoljno upućen u slučaj. Sve što znam o tome čitao sam u novinama. No, Srni šaljem poruku podrške jer znam što sada prolazi. To ne bih poželio ni neprijatelju.

Linker
22. travanj 2024 23:28