Vlado Kos / CROPIX
NK OSIJEK

OSJEČANI PREDSTAVILI POJAČANJA ZA EUROPSKE UTAKMICE Najbolji igrač HNL-a prošle sezone želi ostaviti trag u Gradskom vrtu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2018. 19:30

NK Osijek predstavio je hrvatskoj nogometnoj javnosti dvostruko pojačanje za novu sezonu. 24-godišnji Karlo Kamenar stigao je iz Rudeša, a 20-godišnji Stjepan Radeljić dosad je nastupao za drugu momčad Stuttgarta. Obojica su ugovor potpisali na četiri godine, a zadovoljan je bio sportski direktor Alen Petrović:

- Kamenar je nekada igrao za našu mladu reprezentaciju, a prošle je sezone u Sportskim novostima bio proglašen najboljih hrvatskim, dakle domaćim igračem u HNL-u. Radujemo se stoga njegovom dolasku u Osijeku i ne sumnjamo da će nam biti istinsko pojačanje s još boljim igrama nego u Rudešu.

Zadovoljstvo nije skrivao ni Karlo Kamenar:

- Bilo je i nekih drugih ponuda, no čim sam čuo da me Osijek želi što prije dovesti u svoje redove te spoznao ozbiljnost u toj priči, nisam nimalo dvojio. Znam da me ovdje čeka vrlo dobra momčad s puno kvalitetnih igrača i sigurno će biti jaka konkurencija i na mojim pozicijama. No, vjerujem u sebe i u svoje mogućnosti te mislim da ću se nametnuti treneru. - optimističan je donedavni igrač NK Rudeš za koji je odigrao 32 utakmice, postigao 5 golova i dodao 6 asistencija. - Kada bih ponovio igre i učinak iz Rudeša bio bih vrlo zadovoljan. Jasno je da sam svjestan kako nije isto igrati u Rudešu i Osijeku jer ovdje nema prostora ni za jednu, a kamoli za dvije uzastopne loše odigrane utakmice. Pritisak je sigurno puno veći nego u klubu iz kojega dolazim, ali sam spreman na sve što me ovdje očekuje. Mislim da sam jak u glavi i da ću se dobro nositi sa svim izazovima.

Najavio je i da željno iščekuje skupljanje iskustva u europskim utakmicama:

- Svakako se tomu veselim. Bilo bi jako lijepo kada bi Osijek ponovio one igre i rezultate iz prošlogodišnjih nastupa u kvalifikacijama Europske lige, pa možda otišao i korak dalje. Nadam se tomu. Ima dosta igrača koji su mi generacijski bliski s kojima sam se ranije susretao na nogometnim terenima, veselim se igranju s njima.

Novi izazov za Radeljića

Stjepan Radeljić je već s 19 godina završio u Njemačkoj, a sada će imati priliku dokazati se i u domaćoj ligi. Petrović i za njega ima same riječi hvale:

- Radeljić je standardni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i mogu reći da smo ga pratili gotovo tijekom cijele prošle sezone. Uživo smo ga barem četiri-pet puta gledali, pratili i njegov razvoj u drugoj momčadi Stuttgarta. Jasno je da se u Bundesligi puno teže probiti do velike scene, no mislimo da je riječ o vrlo zanimljivom igraču značajnog potencijala. Na njemu je da to kod nas i potvrdi, a teren je uvijek jedino i pravo mjerilo nečijih mogućnosti i kvalitete.

Mladi bosanskohercegovački reprezentativac ističe kako mu je Osijek odskočna daska u karijeri:

- Počeo sam u Novom Travniku gdje sam i rođen, zatim sam prešao u NK Vitez u kojem sam se zadržao dvije godine. Uslijedio je odlazak u mostarski Zrinjski prije nego li je stigla ponuda iz Stuttgarta. Tamo sam igrao za njihovu drugu momčad u četvrtoj ligi, a to me nije zadovoljavalo. Ovo je sigurno za mene veliki korak u karijeri. Čim sam shvatio da me Osijek želi, nisam baš dugo dvojio jer smatram da je ovo odličan klub za razvoj mladog igrača. Znam da je i vrlo organiziran, da ima velike projekte i planove u budućnosti. - euforičan je bio Radeljić i dodao: - HNL pratim svakodnevno. Igra se dosta čvrst i jak nogomet i mislim da sam spreman za to, na tomu sam dosta radio i veselim se novom izazovu.

Linker
24. travanj 2024 00:53