CROPIX
NAJBOLJI NOGOMETAŠ HAJDUKA

OTIŠAO JE TEŠKA SRCA, ALI U IME BOGATOG UGOVORA 'Novci su bili preveliki i morao sam to učiniti, ali sanjam trenutak kada ću se vratiti na Poljud'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. siječanj 2018. 22:53

Ante Erceg se već stabilizirao u Dubaiju, traži taman stan u Dubai Marini, preselit će iz hotela; treninzi su svakodnevni, koji put u Al Ahli, drugi put kod Shababa, treći u Dubai FC, tri su kampa, jedan klub, pa kako nam priča šetaju od jednog do drugog ili trećeg mjesta za treninge.

Bio je pod stresom prelaska, odlaska iz Hajduka, “nisam zna’ di gonim...”, kaže iskreno, a sad se opustio, smirio, pa se i odazvao za razgovor. Otišao je teška srca, ali u ime bogatog ugovora (1,2 milijuna dolara po sezoni) koji se ne odbija za vlastitu i dobrobit svoje obitelji.

– Bilo mi je jako teško otići iz Hajduka, ali presudila je ponuda koju jednostavno nisam mogao odbiti, osigurava egzistenciju mene i moje obitelji. Bilo mi je jako teško. Prvi dan kad sam došao tu, na trening, rasplakao sam se. Kad sam došao u taj moj novi klub tek tada sam postao svjestan da više neću čuti onaj huk s tribine, podršku navijača Hajduka i da više nisam dio te obitelji.

Split, 211017
Stadion u Poljudu
Hrvatska Telekom Prva liga  2017/2018, 13. kolo utakmica HNK Hajduk -  GNK Dinamo
Na fotografiji: slavlje Ante Ercega. 
 Foto: Ante Cizmic / Hanza Media
Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
Hajduk

Kažu oni koji imaju, kad mi bude teško, sjetim se stanja na svome računu?!

– Ozbiljno govorim, nije patetika. Suze su mi došle... Ali morao sam misliti na sebe i na svoju obitelj. Novci su bili preveliki i morao sam to učiniti, tražiti da odem. Svi su me jako dobro prihvatili. Kad se razgovaralo o ugovoru i kad sam rekao da želim milijun, oni su mi rekli ne može. Nego milijun i dvjesto! Baš su me ugodno iznenadili.

Bili su burni dani pregovora povuci-potegni?

– Bio sam u Zagrebu par dana i čekao odluku Nadzornog odbora. Na kraju nisam znao ostajem li ili idem, bio sam pod stresom, ali eto, na kraju je ispalo kako je ispalo. Zahvalio bih se gospodinu Kuzmaniću iz Nadzornog odbora koji me cijelo vrijeme podržavao i znao je u kakvoj sam situaciji i razumio je i znao je što je najbolje i za mene i za Hajduk. Kad sam čuo da je cijeli NO odobrio, odmah sam poletio s mojim zastupnicima u Dubai, obavio preglede i na kraju potpisao taj ugovor.

Ovo je na slici, tvoj...?

– Lamborghini.

Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Kažu da je gužva na cestama epskih razmjera. Babilonska.

– Je. Makar imaju po osam traka, a koliko sam uspio vidjeti jako su loši vozači. Trebam krenuti puno ranije na trening, vidio sam u kojem ću kvartu živit. Morat ću krenuti sat i pol ranije. Imaju tri kluba, pa treniramo na različitim stranama, Al Ahli, Shabab i Dubai. A petak i subota su im praznici, pa će biti lakše voziti. Izvježbat ću se.

Kako će vaš odlazak sada pasti navijačima?

– Nadam se toplo da će me razumjeti i dopustiti da se vratim u Hajduk kad mi istekne ovdje ugovor.

Stvarno?

– Da, to mi je ogromna želja. Da se vratim. Sad je bila prilika zaraditi, ali poslije toga Hajduk je moja želja kao što je bila da uopće zaigram za Hajduk. Sad mi je najveća želja da završim karijeru u Hajduku. Jednostavno sam sad morao misliti na sebe. Da uzmem novac koji rijetko tko dobije u životu. Ako me navijači prihvate da se ja vratim, vratit ću se čim ovdje odradim ugovor!

OVDJE PROČITAJTE ČITAVI INTERVJU!

Linker
26. travanj 2024 08:34