Mijo Caktaš
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

OVAJ HAJDUKOVAC DOBRO ZNA KAKO SE OSVAJA KUP 'Popričali smo s njima kao ljudi, najvažnije je da su navijači uz nas! Dinamo je za nas utakmica sezone'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 27. travanj 2018. 11:43

Turbulentnih je desetak dana iza nogometaša Hajduka. Prvo je Torcida optužila predsjednika uprave Ivana Kosa za čašćenje sudaca, a Hajduk se primaknuo Dinamu na samo minus pet.

Potom je na punom Poljudu Dinamo opet otišao na plus osam, dok je kasnije te večeri smijenjen Kos. Onda je dan poslije derbija skupina navijača napala igrače Hajduka, udarac u glavu zaradio je Marko Futacs, a zatim su u srijedu sastanak imali predstavnici igrača i navijača. Pred nedjeljno gostovanje u Koprivnici o Slaven Belupu se u gradu pod Marjanom gotovo najmanje priča.

Autor spektakularnog gola Dinamu iz slobodnog udarca Mijo Caktaš je kao jedan od kapetana razgovarao s navijačima, ali i sa nižepotpisanim pripadnikom sedme sile. Idemo prvo malo o balunu, kronološki.

Je li prvenstvo što se Hajduka tiče izgubljeno?

- Kakvi bi mi bili profesionalci kada bismo rekli da je prvenstvo gotovo. Idemo dalje, najbitnije je sada zadržati drugo mjesto, a ako se uspijemo opet približiti Dinamu to će biti plus. Ostalo je još pet utakmica, pokušat ćemo uzeti što više bodova i onda ćemo vidjeti gdje smo – rekao nam je Caktaš.

Zagreb, 051215.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 19. kola MAXtv Prve Lige izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk.
Na fotografiji: Mijo Caktas.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Koliko vas je poljuljao poraz od Dinama na punom Poljudu?

- Žao nam je tog poraza, najviše zbog načina na koji smo primili dva gola, iz kornera, naših grešaka, te kada smo u analizi susreta vidjeli koliko smo dobrih šansi imali. Nekad si bolji, pa izgubiš, nekad lošiji pa pobijediš. No, zadovoljni smo kako smo odigrali, tako moramo i nastaviti.

Hoćete li se Dinamu revanširati u finalu kupa?

- To nam je utakmica sezone, ali daleko je još finale kupa. O Dinamu ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme. Pokazali smo da možemo igrati sa svima. To će biti opet dobra utakmica.

Ti već znaš kako se kup osvaja?

- Osvojio sam jedan kup, ali davno je to bilo (nap.a. 2013.). Valjalo bi to ponoviti. Nitko ne može platiti onaj osjećaj kada smo osvojili taj kup, kada osvojiš trofej u dresu svog kluba. Sada imamo opet priliku. Daj Bože da se to ponovi!

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE!

Linker
26. travanj 2024 15:57