REUTERS/Christian Hartmann
ON JE UDARAO PO SVOM

OVAJ 'MAJSTOR' JE APSOLUTNI POBJEDNIK! EVO KAKO JE U IZBORU ZA ZLATNU LOPTU GLASAO NOVINAR IZ ŠRI LANKE Na njegovom popisu nema ni Messija ni Ronalda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. prosinac 2019. 10:16

Lionel Messi šesti je put osvojio Zlatnu loptu, on je rekoder jer drugi Cristiano Ronaldao ostao je na pet. Argentinac je jednom slavio u samostalnom izboru France Footballa, a potom u još četiri navrata kad je to bio zajednički projekt FIFA-e i francuskog lista.

Nakon razdvajanja, odlukom FIFA-e da osnuje nagradu The Best, Messi je sad opet dobitnik u ekskluzivno njihovom, najpoznatijem izboru koji je dugo bio samo za europske igrače. Čekao je četiri godine jer zadnji je put bio na vrhu 2015.

Messi je odnio pobjedu sa ukupno 686 glasova, točnije samo sedam ispred Nizozemca Virgila Van Dijka koji se našao na drugom mjestu, dok je treće mjesto zauzeo Cristiano Ronaldo koji se ponovno nije pojavio na svečanoj ceremoniji.

Soccer Football - The Ballon dOr awards - Theatre du Chatelet, Paris, France - December 2, 2019  Barcelona's Lionel Messi with his six Ballon d'Or trophies  REUTERS/Christian Hartmann - RC29ND9UEI3K
REUTERS/Christian Hartmann

Valja istaknuti kako u glasovanju za Zlatnu loptu sudjeluje 176 novinara iz čitavog svijeta, a gotovo kao i svake godine ima čudnih izbora pojedinaca, a ove godine apsolutni 'pobjednik' je novinar iz Šri Lanke Hafiz Marikar koji inače piše za Daily News.

Njegov prvi izbor bio je Liverpoolov Alexander Arnold, iza njega našao se Arsenalov Pierre-Emerick Aubameyang, treće mjesto zauzeo je Antoine Griezmann, dok su na 4. i 5. mjestu bili Robert Lewandowski te vratar Barcelone Marc-André ter Stegen.

Linker
24. travanj 2024 05:40