JAVIER SORIANO / AFP
VELIKA IZNENAĐENJA

OVAKO NEŠTO ŠPANJOLSKI NOGOMET NE PAMTI PUNIH 17 GODINA Zidane nakon šoka koji je malo tko mogao očekivati: 'Ne mislim da sam pogriješio...'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 07. veljača 2020. 09:25

U polufinalu španjolskog Kupa Kralja neće biti ni oba madridska kluba niti Barcelone. Rasplet je to kakav Španjolci nisu imali još od 2003., a jučer su prvi favoriti – Barça i Real upisali iznenađujuće poraze.

Zinedine Zidane se malo prekombinirao u miješanju sastava za domaći ogled protiv Real Sociedada, što su gosti objeručke prihvatili i prošli u polufinale rezultatom 4-3. Za Sociedad je dva pogotka zabio Isak, po jedan su dodali Ødegaard i Merino, a za Madriđane su zabijali Marcelo, Rodrygo i Nacho. Luka Modrić ušao je u igru na startu drugog poluvremena.

- Ne mislim da sam pogriješio s postavom u ovom ogledu. Protivnik je igrao dobro, čvrsto i znao nas je kazniti. Imali smo puno problema s njihovim pritiskom, a uz to smo radili i greške u obrani. Svi smo zajedno u ovome, pobjeđivali ili gubili, jasno da imamo negativne osjećaje nakon ovakvog poraza. Ovo je nogomet, izgubili smo i to je to. Sada se okrećemo prvenstvu, rekao je Zidane nakon poraza.

Barcelona je sinoć pak izgubila od Athletica, a Ivan Rakitić je igrao do 69. minute. U nervoznoj utakmici s čak deset žutih kartona (čak sedam za igrače Barcelone) ulogu junaka preuzeo je Iñaki Williams zabivši gol glavom u 93. minuti na sjajnu asistenciju Ibaija. Nakon nedavnih potresa na Nou Campu, ovaj poraz će samo produbiti krizu u svlačionici Katalonaca, a neće pomoći ni činjenica da je Real na tri boda razdaljine na vrhu La Lige.

Linker
26. travanj 2024 10:25