Action Images via Reuters / John Sibley Livepic EDITORIAL USE ONLY / Action Images via Reuters / John Sibley
'MISLIM DA JE U MENI VIDIO RIVALA'

PADAJU TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN PEPA GUARDIOLE! Nekoć ponajbolji veznjak svijeta ga optužio za rasizam: 'Bio je okrutan prema meni, a ja nisam jedini'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. lipanj 2018. 01:54

Bivši veznjak Manchester Cityja Yaya Toure iznio je neke šokantne rečenice u velikom intervjuu za France Football pritom optuživši svog bivšeg trenera Pepa Guardiolu za rasizam!

Toure je u razgovoru istaknuo kako Pep očito ima 'problema' s afričkim nogometašima.

"Bio je okrutan prema meni, pa zar mislite da se ponašao tako s Iniestom u Barceloni? Sve to me dovelo do toga da se upitam je li to zbog boje moje kože", započeo je slavni veznjak.

"Ja nisam prvi, ima još igrača koji su si postavili isto pitanje u Barceloni. Možda nas Afrikance ne tretiraju svi ljudi na isti način, ali pogledajte i vidjet ćete da je on imao često problema s afričkim igračima gdje god je otišao. On se pravi da nema problema (s Afričkim igračima, op.a.), jer je jako pametan i pazi da ga se ne uhvati. On to neće nikad priznati, a ja ću mu poslati tortu onog dana kad bude imao pet Afrikanaca u početnom sastavu", izjavio je Toure.

Britain Football Soccer - Manchester City v West Bromwich Albion - Premier League - Etihad Stadium - 16/5/17 Manchester City's Yaya Toure with Manchester City manager Pep Guardiola after he is substituted Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / Jason Cairnduff Livepic / Reuters / Jason Cairnduff Livepic

Toure, koji je na kraju sezone odlučio napustiti aktualne prvake Premiershipa, smatra da ga je Guardiola ciljano zapostavljao iako je pokazivao rezultate koji su povremeno bili čak i bolji od onih koje su na treninzima prikazivali njegovi suigrači.

"Pokušao sam to shvatiti, čak sam privatno popričao s trenerima za tjelesnu spremu o svojim statistikama i govorili su mi kako su jednake ili čak i bolje na treninzima i utakmicama od onih koje su imali igrači koji su redovito igrali i bili mlađi od mene. Ne znam zašto, ali stekao sam dojam da je on bio ljubomoran, da me vidio kao rivala", poručio je Toure u razgovoru koji bi France Football u cijelosti trebao biti objaviti tijekom sutrašnjeg dana.

Linker
25. travanj 2024 18:11