REUTERS/Darren Staples
NEVIĐENA DOMINACIJA

PEP GUARDIOLA I MANCHESTER CITY KORAK DO BESMRTNOSTI Porušili sve rekorde, a sada su na pragu nečega što još nikome u povijesti nije pošlo za rukom

Piše: HinaObjavljeno: 10. svibanj 2018. 17:34

Nakon što je ove sezone već oborio tri rekorda, Manchester City bi mogao postati prvi klub u engleskoj povijesti koji je sezonu završio sa 100 osvojenih bodova.

Kolo prije kraja prvenstva City im 97 bodova, a u zadnjem kolu gostuje kod Southamptona i ima priliku pobjedom zaključiti sezonu sa 100 osvojenih bodova.

Momčad Pepea Guardiole je ove sezone već postavila tri nova rekorda u povijesti Premiershipa. Ostvarila je najviše pobjeda (31), osvojila najviše bodova (97) i postigla najviše golova (105).

Do sada je dva od tri rekorda držao Chelsea. Londonski 'Bluesi' su prošle sezone osvojili 95 bodova, a u sezoni 2009/10. su postigli 103 gola.

"Pokušat ćemo osvojiti 100 bodova i pobjedom završiti gotovo savršenu sezonu," kazao je Guardiola.

S još jednom pobjedom postali bi i klub s najviše pobjeda u jednoj sezoni u povijesti elitnog razreda 'otočkog nogometa', a ne samo u povijesti Premiershipa koji je startao 1992. godine. Za sada dijele rekord s momčadi Tottenhama iz sezone 1960/61. godine, oba sastava ostvarila su po 31 pobjedu.

"U smislu statistike i brojeva imali smo najbolju sezonu, no možemo igrati još bolje," dodao je španjolski stručnjak.

Dio medija naklonjenih 'Građanima' je ovu sezonu proglasio povijesnom za engleski nogomet, no Guardiola je bio realniji.

"Mi smo s ovim rekordima okrenuli novu stranicu u povijesti engleskog nogometa, ali nikako ne smijemo zaboraviti Liverpool koji je dominirao 80-tih godina prošlog stoljeća ili pak Manchester United pod vodstvom Alexa Fergusona. Ne kažem da smo bolji od njih jer trebamo više godina uspjeha, ali u u jednoj sezoni bili smo bolji," zaključio je Guardiola.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 03:21