NK Osijek
DOŠAO IZ PRIMERE

POJAČANJE OSIJEKA U POSLJEDNJI TRENUTAK Slavonski klub doveo reprezentativnog ofenzivca koji je igrao u Barceloni

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 15:29

Prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 2. rujna, a Osijek je u smiraj mercata doveo novo pojačanje. Slavonski klub je doveo 21-godišnjeg ofenzivnog veznjaka koji može igrati i na krilnim pozicijama, Merveila Ndockyta.

Ovaj reprezentativac Konga stigao je iz španjolskog Getafea na jednogodišnju posudbu, a Osijek ima i pravo otkupa ugovora. On je u Španjolsku stigao iz albanske Tirane koji je bio njegov prvi klub van matične zemlje. U Albaniji je ostavio dobar dojam, budući da je u 38 nastupa postigao i sedam pogodaka, a značajno je pridonio i osvajanju nacionalnog Kupa.

U Getafeu je prvo bio član druge momčadi, a zatim je otišao na posudbu u Mallorcu koja je za tih godinu dana platila milijun eura. U siječnju ove godine odlazi u B momčad Barcelone za koju je postigao dva gola.

Aktualnu sezonu započeo je ponovno u Getafeu gdje je tijekom ovoga mjeseca, u punoj minutaži, odigrao tri prijateljske utakmice, protiv Sporting Gijona, Albacetea i talijanskog Crotonea. Za reprezentaciju Konga je odigrao 15 utakmica i postigao 1 gol.

Linker
19. travanj 2024 22:44