CROPIX
SPOSOBNOST I MOĆ

POPULARNIJI NA ISTOKU Zdravko Mamić 'kune' ljubomoru i zavist: Ma, vodio bih Crvenu zvezdu ili Partizan, nemam nikakav problem s tim!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2017. 17:46

Zdravko Mamić, po mnogima alfa i omega u hrvatskom nogometu, iznimno je popularan na prostorima 'regije'. No, poželjeli su ga pobliže predstaviti sportskom puku na prostoru Srbije pa je Mamić u Maksimirskoj 128 ugostio novinarsku ekipu Blica.

"Gotovo da nema ljubitelja nogometa u Srbiji, navijača Zvezde ili Partizana, koji bar jednom nije rekao: Eh, da nam je Zdravko Mamić. Voljeli ga ili ne, jedno mu morate priznati - sposobnost i moć da napravi novac i stvori veliki klub", najavili su svoj veliki tekst o Zdravku Mamiću koji im je odmah pojasnio činjenicu kako je popularniji, poštovaniji i cjenjeniji u Srbiji nego u svojoj domovini:

"U Hrvatskoj mi skandiraju “Mamiću, Srbine”, “Mamiću, četniče”, a kada dođem u Srbiju, ljudi me poštuju i ne smeta im što sam Hrvat i što se ponosim time. Stalno plaćam tu cijenu. Stoji s jedne strane žal i tuga, a s druge strane komplimenti što je moj rad više prepoznat u drugim sredinama nego u Hrvatskoj. Gdje god da se pojavim - bilo u Srbiji, BiH, Sloveniji ili bilo gdje u Europi, dobijao sam samo komplimente za ono što radim u Dinamu. Očigledno se radi o nekoj ljubomori, zavisti, ne znam kako bih drugačije to objasnio", rekao je Mamić za Blic pa na pitanje 'bi li prihvatio voditi Zvezdu ili Partizan' odgovorio:

Zagreb, 200516.
Stadion u Maksimiru, igraliste Hitrec - Kacijan.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije.
Na fotografiji: Zdravko Mamic, Davor Suker.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

"Inače s tim ne bih imao nikakvih problema, zašto ne? Međutim, mislim da se moj kraj u nogometu bliži jer sam umoran. Vodit ću Dinamo dok budemo mogao, a o drugim klubovima i ne razmišljam. Imao sam dosta ponuda i iz inozemstva, nudili su mi da kupe klub i da mi daju 50 posto vlasništva. Nisam otišao jer volim Dinamo i Zagreb. Tu sam, ne bih mijenjao sredinu. Nije to da ja u ovim godinama počinjem sve iz početka u Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj ili Italiji, s novim ljudima i običajima. Siguran sam da bih već sutra mogao otići u inozemstvo, ali ne vidim tamo sebe.

Linker
18. travanj 2024 20:46