Igor Štimac
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
USKORO PADA ODLUKA

POVRATAK IGORA ŠTIMCA: NAKON DVOGODIŠNJE PAUZE SMIJEŠI MU SE IZBORNIČKA FUNKCIJA 'Zaželio sam se posla, vidjet ćemo kakav će biti ishod'

IGOR ŠTIMAC Negdašnji hrvatski izbornik kandidat za izbornika Indije
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. svibanj 2019. 12:27

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac u četvrtak će u New Delhiju razgovarati s čelnicima Indijskog nogometng saveza, pred Izvršnim odborom All India Football Federation (AIFF) izložit će svoj plan i program glede mogućnosti preuzimanja indijske reprezentacije.

- U četvrtak sam u Indiji, za mene je to veliki izazov, jer Indija posjeduje infrastrukturu i ambiciju, ali nema nogometni rezultat - kazao nam je Štimac prije polaska u New Delhi.

U konkurenciji sa Štimcem ostala su još tri kandidata. Španjolac Albert Roca, 56-godišnji Španjolac koji je prošle sezone vodio indijski klub Bengaluru, a nekoć je bio asistent Franku Rijkaardu, te kondicijski trener u Barceloni i Galatasarayu. Uz Španjolca kandidat je i Korejac Lee Ming-Sung, reprezentativac Južne Koreje na SP 1998. i 2002., koji je radio kao pomoćni trener u selekciji U-23 Južne Koreje i nizu korejskih klubova, te 58-godišnji Šveđanin Hakan Ericson koji je šest godina trenirao Švedsku U-21.

Osijek, 190415.
Stadion Gradski vrt.
Nogometa utakmica 1. MAXtv lige izmedju NK Osijek i NK Zadar.
Na fotografiji:  Igor Stimac, trener Zadra, nakon izgubljene utakmice od Osijeka.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX / CROPIX

- Među kandidatima su bila i velika imena poput Sven-Görana Erissona i Sama Allardycea, ali su otpali radi visokih financijskih potraživanja - dodao je Štimac.

Indija ima ambiciju u bliskoj budućnosti otići na veliko natjecanje, napraviti rezultat koji bi dodatno osnažio poziciju nogometa u toj zemlji.

- Infrastruktura je odlična, stadioni su na visokoj razini opremljenosti. Ima i mladih igrača, međutim jasno je da europski poznatiji igrači teško dolaze u Indiju. Ali, držim da je Indija dobra prilika za novi početak.

Uskoro će se navršiti dvije godine otkad je Štimac imao posljednji angažman u Kataru. Kako i sam kaže, dobro se odmorio od te bliskoistočne epizode.

Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

- Zaželio sam se posla, duga je bila stanka, vidjet ćemo kakav će biti ishod razgovora - rekao je Štimac.

Izborničku funkciju u reprezentaciji Hrvatske napustio je u listopadu 2013. netom prije dodatnih kvalifikacija za odlazak u Brazil. Od tada je Štimac vodio Zadar, Sepahan i katarski klub Al Shahania u kojem je 23. svibnja 2017. okončao angažman. Indija je nova šansa za Štimca u trenerskom izazovu na azijskom tržištu. Čelnik Tehničkog odbora AIFF-a, bivši indijski reprezentativac Shyam Tappa naglasio je kako će se tijekom srijede i četvrtka (8. i 9. svibnja) obaviti razgovori s četiri preostala kandidata, a onda će se donijeti konačna odluka sa preporukom imena kojeg će zatim potvrditi Izvršni odbor AIFF-a kao novog izbornika. Reprezentacija Indije prvo okupljanje s novim izbornikom imat će u trećem tjednu svibnja kada počinju pripreme za Kings kup u kojem Indija 5. i 8. lipnja igra dvije utakmice.

Linker
10. travanj 2024 12:08