Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
NA UDARU KRITIKA

PREDSJEDNIK BAYERNA BEZ MILOSTI OPLEO PO UVRIJEĐENOJ ZVIJEZDI 'Igra us**no godinama, zadnji duel je dobio prije Svjetskog prvenstva 2014. godine'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. srpanj 2018. 20:04

Mesut Özil glavna je vijest u Njemačkoj. Kao što se i ranije pisalo, igrač Arsenala oprostio se od njemačke nogometne reprezentacije nakon žestokog udara navijača i medija, uglavnom zbog sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom uoči nastupa na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali djelomično i zbog loše igre u Rusiji.

Özil je putem društvenih mreža objavio tri otvorena pisma, a u onom posljednjem je potvrdio svoj oproštaj od reprezentacije.

"Osjećam se neželjenim i mislim da je zaboravljeno sve što sam napravio od svog reprezentativnog debija 2009. godine. Neću više igrati za Njemačku na ovoj razini sve dok osjećam ovoliko rasizma i nepoštovanja", između ostalog je poručio nogometaš, a sad je njegovu situaciju prokomentirao i Uli Hoeness, predsjednik Bayerna.

"Drago mi je da je ova nervoza gotova. Igrao je us**no godinama. Zadnji put je dobio duel prije Svjetskog prvenstva 2014. Sada se on i njegove us**ne izvedbe sakrivaju iza ove slike. Kad god bi mi (Bayern) igrali protiv Arsenala, uvijek smo igrali preko njega jer smo znali da je slaba točka. Ovo što se događa s nogometom u našoj reprezentaciji je katastrofa. Moramo se vratiti sportu, a sa sportskog gledišta Özil nema što raditi u reprezentaciji", izjavio je Hoeness za Sport Bild.

Özil je za njemačku reprezentaciju upisao 92 nastupa i zabio 23 gola, te je 2014. godine bio dio momčadi koja je osvojila naslov svjetskog prvaka.

Linker
23. travanj 2024 15:45