Aleksander Čeferin
 Boris Kovacev / CROPIX
INTERVJU ZA THE MIRROR

PREDSJEDNIK UEFA-E KRITIZIRAO VAR I PREDSTAVIO NOVU IDEJU 'Danas ste u ofsajdu ako imate dugi nos. Vlada kaos, evo kako ga možemo spriječiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2019. 18:06

UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin nije veliki obožavatelj VAR-a. U intervjuuu za The Mirror progovorio je otvoreno o temi koja je izazvala velike frustracije i polemike kako kod samih igrača, tako i trenera, navijača i stručnih komentatora.

"Danas ste u ofsajdu već ako imate dugi nos. Razgovarat ćemo o toj temi s načom sudačkom organizacijom, ali naš prijedlog je da postoji tolerancija od 10-20 centimetara", rekao je Čeferin.

"Prije dva tjedna u Nyonu imali smo sastanak s vrhiunskim trenerima. Bili su tamo Klopp, Guardiola, Allegri, Ancelotti, Zidane. Bili su svi vrhunski europski treneri i u jednoj situaciji Roberto Rossetti sudio je igranje rukom. Postavilo se pitanje je li bila ili ne? Polovica sobe je rekla da, a polovica ne. Recite mi onda koje je pravilo. Ništa ne znamo", dodao je Čeferin.

"Uzmimo na primjer situaciju iz derbija Liverpoola i Manchester Cityja. Je li tamo bilo igranje rukom ili nije", prisjetio se Čeferin situacije iz derbija Premiershipa u kojem je sudac Michael Oliver 'uskratio' jedanaesterac Manchester Cityju nakon igranja rukom u kaznenom prostoru Trenta Alexandera-Arnolda.

"Pa neki suci u Engleskoj niti ne provjeravaju takve situacije. U Italiji provjera traje pola sata. Nastao je kaos. Nikad nisam bio veliki fan toga. Danas možete vidjeti kako se linijski suci više niti ne trude podignuti zastavicu, samo čekaju i čekaju. Igrači pak ne slave nakon gola nego čekaju VAR. Više nitko ni ne zna kada se sudi igranje rukom. Što znači termin namjerno igranje? Pa sudac nije psihijatar da bi znao je li namjerno igrao ili ne. Na Euru jednostavno moramo imati VAR jer će se momčadi žaliti ako bude pogrešaka na njihovu štetu. Reći će: Želimo VAR. Pa moja je Slovenija ostala bez Eura zbog nedosuđenog igranja rukom, a bila je očita ruka i ja sam bio na stadionu. Bio sam tako ljut, ali sudac to nije vidio. Ljudi su me gledali u čudu i govorili: 'Tko si ti ako nemaš utjecaja? Ali u redu je, navikao sam na to. Na kraju svega, svaka loša stvar povlači neku dobru. Dobra stvar je sada što svi znaju da se ne miješam", zaključio je Čeferin.

Linker
14. travanj 2024 17:15