Action Images via Reuters
OKRŠAJI DIVOVA

ARSENAL ODGOVORIO LIVERPOOLU I MANCHESTER CITYJU BEZ CIJELOG NIZA VELIKIH POJAČANJA Mateo Kovačić i društvo pometeni u derbiju na Old Traffordu

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 20:09

Nogometaši Arsenala pobjedom 1:0 (0-0) na gostovanju u Newcastleu započeli su novu sezonu u engleskoj Premier ligi, dok su Leicester i Wolverhampton odigrali utakmicu bez pogodaka.

Jedini strijelac u prva dva od tri preostala dvoboja 1. kola engleskog nogometnog prvenstva bio je Pierre-Emerick Aubameyang u 58. minuti.

Maitland-Niles je sjajno prošao po desnoj strani, centrirao na drugu stativu za Aubameyanga, kojemu nije bilo teško prebaciti domaćeg vratara i zabiti, pokazalo se, gol za pobjedu.

Soccer Football - Premier League - Newcastle United v Arsenal - St James' Park, Newcastle, Britain - August 11, 2019   Arsenal players celebrate after the match    REUTERS/Scott Heppell    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

Trener Arsenala Unai Emery iznenadio je sastavom, nakon što je u ljetnom prijelaznom roku momčad dovedena serija uglednih pojačanja. Međutim, većina njih ostala je na klupi (Nicolas Pepe, Kieran Tierney, Dani Ceballos, David Luiz, Gabriel Martinelli, ali i Lacazette koji zbog ozljede nije ulazio u igru).

MANCHESTER UNITED - CHELSEA 4:0 (Rashford 18', 67', Martial 65', James 81')

Frank Lampard doživio je težak poraz u debiju na klupi svog Chelseaja, Manchester United je na Old Traffordu bio uvjerljiv na pogon napadačkog dueta Marcus Rashford – Anthony Martial.

Sva četiri pogotka stigla su nakon kontranapada Crvenih vragova što potencijalno pokazuje uzorak kojim će Solskjaer ove sezone igrati u derbijima i 'meki trbuh' Bluesa. Aaron Wan-Bissaka i Harry Maguire odradili su vrlo dobrih premijernih 90 minuta u crvenom dresu, engleski desni bočni pokazao je kvalitete kao u Crystal Palaceu što znači da je defanzivno bio izvrstan dok mu u napadačkoj fazi nedostaje odlučnosti i konkretnosti, a najskuplji centralni branič svijeta dobro se pozicionirao te postavljao u duelima. Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu na poziciji zadnjeg veznog u 4-2-3-1 sustavu Bluesa, ne može se reći da je imao konkretniji učinak, kao ni partner mu Jorginho.

United je poveo u 18. minuti nakon što je Pedro izgubio loptu, Lingard projurio travnjakom, a Kurt Zouma neoprezno srušio Rashforda koji je sigurno izveo 11-erac za 1:0. To je još jedna ovosezonska novost, lani bi Pogba uzeo loptu, očito je trenerova odluka da u sezonu uđe s Rashfordom kao prvim izvođačem... Chelsea je dvaput u prvom dijelu pogodio okvir gola (Abraham, Emerson), možda bi 1:1 na odmoru bilo poštenije od zaostatka, no u nastavku su Crveni vragovi prepustili posjed i kao zapete puške čekali protuudare.

Jedan takav stigao je u 65-oj (Pereira – Martial), drugi dvije minute kasnije dijagonalom Pogbe za Rashforda, treći u 81. minuti za prvijenac u debiju Daniela Jamesa, ekstra brzog Velšanina. Bolje je ne opisivati kako je izgledala defanziva Bluesa u drugom poluvremenu, kada dobiješ četiri pogotka praktički na isti način, onda je suvišno išta govoriti.

U ostalim utakmicama Arsenal je pogotkom Aubameyanga svladao Newcastle u debijima Ceballosa (64), Pepea (71) i Martinellija (84) jer je Emery startao s Willockom i Nelsonom, a Leicester i Wolvesi su odigrali bez pogodaka.

Linker
23. travanj 2024 10:13