Julian Finney/Getty Images
21. KOLO

ARSENAL SLAVIO PROTIV MANCHESTER UNITEDA U DERBIJU KOLA Arteta upisao premijernu pobjedu na klupi 'Topnika', Španjolac probudio uspavanog velikana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. siječanj 2020. 23:51

U posljednjoj današnjoj utakmici 21. kola Premiershipa Arsenal je na Emiratesu u velikom derbiju pobijedio Manchester United s 2:0.

Bila je to debitantska pobjeda Mikela Artete na klupi 'Topnika' u trećoj utakmici. U prve dvije utakmice upisao je remi (Bournemouth 1:1) i poraz (Chelsea 1:2). Iako je u te dvije utakmice pod vodstvom španjolskog trenera Arsenal djelovao puno bolje nego u ranijem dijelu sezone, nije uspio pobijediti. Ali sada

'Topnici' su slavili golovima Nicolasa Pepea (8') i Sokratisa (42'). U prvom poluvremenu Arsenal je bio puno bolja momčad i zasluženo je otišao na odmor s vodstvom, a u nastavku se odlučio na obranu i vrebanje prilike iz kontranapada.

Za razliku od derbija protiv Chelseaja prije nekoliko dana ovoga se puta uspio obraniti i stići do tek šeste ovosezonske pobjede kojom se vratio u gornju polovicu ljestvice.

Trenutno se Artetina momčad nalazi na desetom mjestu ljestvice s tek četiri boda zaostatka za petoplasiranim Manchester Unitedom.

Linker
18. travanj 2024 19:43