REUTERS/Andrew Yates
NIJE PROŠLO PREMA ŽELJAMA

'BILI SMO AROGANTNI I PUNI SEBE' Jedna od glavnih zvijezda Tottenhama priznala tko je kriv za bolan poraz, Mourinho tvrdi: 'Upozorio sam ih'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2019. 09:31

Jose Mourinho vratio se sinoć na Old Trafford u ulozi menadžera Tottenhama i protiv bivšeg kluba Manchester Uniteda zgubio s 2:1 u 15. kolu Premiershipa. Prvi mu je to poraz na novom poslu nakon tri vezane pobjede.

Iako je Manchester United do ove utakmice imao slabe rezultate, te je propustio pobjeđivati momčadi poput Bournemoutha, Sheffield Uniteda i Aston Ville, protiv Tottenhama su našli put do pobjede.

Dele Alli, jedna od glavnih zvijezda Tottenhama, priznao je nakon susreta da su sami igrači krivi za poraz.

"Znali smo što moramo napraviti, parirati njihovoj energiji na travnjaku. Oni nas nisu nadigrali, ali su imali bolji stav. Mi nismo bili dovoljno gladni i bili smo prespori na drugim loptama. Možda smo bili previše arogantni i previše samopouzdani. Morate u ovakvim utakmicama pokazivati samopouzdanje i aroganciju, ali je trenba koristiti na pravi način", rekao je Alli.

Mourinho je pak nakon derbija rekao da je igrače Tottenhama s obzirom na svoje iskustvo upozorio upravo na činjenicu da Manchester United itekako znao kako igrati protiv jačih momčadi na domaćem terenu.

"Pokušao sam im objasniti upravo kako United pristupa tim domaćim utakmicama poput Liverpoola, Chelseaja. Uvijek krenu jako, trčeći, pritiskajući, pokušavajući podići moral navijačima. Ljdi pogrešno misle da će im nakon slabijih rezultata protiv manjih momčadi biti teže u velikim utakmicama, ali nije. Oni se ugodnije osjećaju u takvim situacijama. Možemo kriviti sami sebe i United može biti sretan s bodovima. Ukupno gledano, zaslužili su ih", rekao je Mourinho, koji je nakon susreta otišao u svlačionicu domaćina i čestitao Ole Gunnaru Solskjaeru koji ga je naslijedio na klupi Manchester Uniteda koncem 2018. godine.

"Mi međusobno nemamo nikakvih problema. Zašto bi imali problema? Ja nemam ništa protiv njega, a mislim da i on nema ništa protiv mene", dodao je portugalski trener.

S druge strane, Solskjaer je komentirao: "Ovo su ogromna tri boda za nas. Moramo pobijediti tri ili četiri utakmice u nizu da bismo vratili onaj pravi osjećaj".

Linker
20. travanj 2024 15:55