REUTERS/Phil Noble
OGLASILI SE I TRENERI

'BILI SU TOLIKO LJUTI DA SU SE GAĐALI GELOM ZA KOSU' Legendarni kapetan Crvenih vragova ismijao Unitedove zvijezde nakon poraza u gradskom derbiju

ENGLESKA Momčad Josepa Guardiole ostvarila ključnu pobjedu u prvenstvu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. travanj 2019. 11:07

Nastavljena je uzbudljiva utrka za engleskog prvaka, u kojoj je vjerojatno ključnu prednost sinoć preuzeo branitelj naslova Manchester City.

Bez većih problema upisali su Građani pobjedu 2:0 u gradskom derbiju s Manchester Unitedom na Old Traffordu i u posljednja tri kola ulaze s bodom prednosti pred Liverpoolom, bodom koji bi se u konačnici mogao pokazati kapitalnim.

Pep Guardiola upisao je 11. uzastopnu prvenstvenu pobjedu i sad sve drži u svojim rukama. U preostalim kolima njegova momčad gostuje kod Burnleyja, koji se sa 40 bodova praktički spasio, dočekuje bezbrižni Leicester i u posljednjem kolu igra kod Brightona koji je kandidat za ispadanje. Liverpool sutra kod kuće igra s Huddersfieldom, potom gostuje kod Newcastlea, pa dočekuje Wolverhampton na kraju. Prema trenutačnoj formi, obje bi momčadi mogle dobiti sve tri utakmice, no Redse još čeka i polufinale Lige prvaka s Barcelonom.

Posljednji put je u Premier ligi naslov prvaka uspio obraniti upravo United (2009.) koji ovaj put nije mogao parirati kvalitetnijem Manchester Cityju.

Potpuna premoć

Potvrdio je slabu formu, uputio je tek jedan udarac u okvir, te je upisao treći uzastopni poraz, a peti u posljednjih šest nastupa u svim natjecanjima. Bilo je to još jedno razočaranje za navijače Crvenih vragova, a neki od njih preispitivat će i odgovornost menadžera Olea Gunnara Solskjaera, koji je nedavno dobio dugoročniji ugovor pa zaredao sa skromnim partijama.

Bernardo Silva doveo je City u vodstvo u 54. minuti preciznim udarcem u donji lijevi kut De Gee na asistenciju Gündogana, dok je konačnih 0:2 postavio Guardiolin joker Leroy Sane iz kontranapada nakon dodavanja Sterlinga.

Arsenal je upisao drugi prvenstveni poraz u nizu i tako smanjio izglede za plasman među prva četiri kluba Premier lige. Nakon što je na Emiratesu izgubio od Crystal Palacea, sad su se bodovima protiv Topnika osladili i Vukovi. Wolverhampton je slavio s uvjerljivih 3:1 i tako preuzeo vodstvo u utrci za sedmo mjesto koje također vodi u Europu. Domaće je u vodstvo doveo Neves u 28. minuti, Doherty je u 37. povisio na 2:0, a treći je gol zabio Jota u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

Emery je stigao bez Aubameyanga i mogao je samo do počasnog pogotka kojeg je u 80. minuti postigao Sokratis.

Legenda kluba ismijala Unitedove zvijezde

Poraz Crvenih vragova komentirao je legendarni kapetan kluba s Old Trafforda Roy Keane. Pod posebnim udarom našao se Paul Pogba.

"Mislim da su Paul Pogba i igrači Uniteda bili toliko ljuti da su se nakon meča u svlačionici gađali gelom za kosu", sarkastično je poručio bivši igrač Uniteda.

Football Soccer - Austria v Republic of Ireland - 2018 World Cup Qualifying European Zone - Group D - Ernst-Happel Stadium, Vienna, Austria - 12/11/16 Republic of Ireland assistant manager Roy Keane Reuters / Leonhard Foeger Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Leonhard Foeger Livepic / REUTERS

Guardiola: 'Prvak može biti samo jedan'

"Postoji jasna razlika u kvaliteti. Zato su oni na vrhu, a mi tu gdje jesmo. Postavili su standarde, a s obzirom na to da smo u Manchesteru ne možemo biti sretni ovakvim stanjem. Na nama je da smanjimo tu razliku i da ih prestignemo. Igrači su pokazali želju, vidjelo se da im je stalo do dobrog rezultata, ali to nam nije bilo dovoljno. Nažalost, primili smo dva traljava gola, a to smo mogli izbjeći", komentirao je Solskjaer.

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - FC Barcelona v Manchester United - Camp Nou, Barcelona, Spain - April 16, 2019  Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer before the match   REUTERS/Albert Gea
REUTERS

"Prošle sezone smo digli standard u Premiershipu s osvojenih 100 bodova. Liverpool nas lovi, a ono što su napravili ove sezone je nevjerojatno. Sve je u našim rukama Gostovanje u Burnleyju će biti teško, pokušat ćemo igrati našu igru. Obje ekipe zaslužuju titulu, ali prvak može biti samo jedan. Momčad koja ostane bez naslova ne smije žaliti jer je dala sve od sebe", izjavio je Guardiola.

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - Manchester City v Tottenham Hotspur - Etihad Stadium, Manchester, Britain - April 17, 2019  Manchester City manager Pep Guardiola during the match       REUTERS/Phil Noble
REUTERS

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 13:32