REUTERS
SVEMU DOĐE KRAJ

BILI SU VELIKI RIVALI, ČAK I LJUTI PROTIVNICI, A EVO KAKO JE SVE ZAVRŠILO Legendarni Alex Ferguson se javio i poslao poruku Wengeru: Sretan sam...

Wenger i Ferguson bili su veliki rivali na klupama Arsenala, odnosno Uniteda
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 22. travanj 2018. 10:29

Neki su sretni, nekima je pao kamen sa srca, a neki su ipak tužni i razočarani. Uglavnom, nogometni je svijet podijeljen zbog odlaska Arsenea Wengera iz Arsenala.

Francuz broji zadnje dane na Emiratesu, 22-godšnji mandat završit će ove sezone. Špekuliralo se da bi Wenger možda mogao ostati ukoliko osvoji Europsku ligu i sukladno tome izbori plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, ali to se ipak neće dogoditi. Društvene mreže preplavljene su fotografijama bivših i sadašnjih igrača Arsenala, svi su imali samo riječi hvale za Wengera. Povodom njegova odlaska oglasio se i njegov veliki rival, legendarni Alex Ferguson. On je također Wengeru uputio samo riječi hvale...

Veliko poštovanje

- Zaista sam sretan zbog Arsenea Wengera. Osjećam veliko poštovanje prema njemu i prema poslu koji je napravio u Arsenalu. To što je 22 godine svoga života posvetio poslu koji voli, veliko je svjedočanstvo njegova talenta, profesionalnosti i odlučnosti. U razdoblju kad nogometni treneri traju sezonu-dvije, pokazuje koliko je veliko postignuće biti tako dugo u klubu, pogotovo u velikom kao što je Arsenal - istaknuo je Ferguson, pa dodao:

- Sretan sam što je obznanio da odlazi na kraju ove sezone, jer sad može imati oproštaj kakav zaista i zaslužuje. On je, bez ikakve sumnje, jedan od najvećih menadžera u povijesti Premier lige i ponosan sam što sam bio rival, kolega, ali i prijatelj tako velikom čovjeku - rekao je bivši menadžer Manchester Uniteda.

Fergusonove riječi dovoljno govore kakav je Wenger bio čovjek, ali i trener, koji je s Topnicima osvojio 17 trofeja. Tri puta je osvajao prvenstvo, sedam puta FA kup te isto toliko Community Shield. Ono što je puno bitnije, odgojio je bezbroj igrača, o tome je jučer govorio i Emmanuel Eboue.

- Vidio sam na vijestima objavu kako Wenger više neće biti menadžer Arsenala, nije mi bilo lako, stvarno je teško. Kada sam stigao u Arsenal prigrlio me kao sina, kada mi je bilo teško on je bio tu, to mu nikada neću zaboraviti - kazao je Eboue, dok je Lauren dodao: - Najveći je menadžer u Arsenalovoj povijesti! Kratko i jasno!

Putem društvene mreže oglasio se i Aubameyang, koji neće dugo surađivati s francuskim trenerom.

- Zadnji sam vaš transfer, ali ponosan sam otkad sam u Arsenalu, ponosan sam što sam vaš igrač. Šefe, hvala vam na svemu - napisao je Gabonac na svojem Instagram profilu.

Tko će naslijediti Wengera još nije poznato, određena imena su se zakotrljala, ali jedno je sigurno. Bit će veoma čudno gledati Arsenal na početku sljedeće sezone, a Wengera neće biti na klupi...

Linker
20. travanj 2024 13:38