Reuters / Stefan Wermuth Livepic / REUTERS
SASVIM OTVORENO

BIVŠA ZVIJEZDA WEST HAMA BEZ DLAKE NA JEZIKU PROGOVORILA O ODLASKU I BILIĆU 'Znam biti se*onja, a Slaven je ćudljiv tip. Može vikati, ali...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2017. 14:01

Dimitri Payet otvoreno je progovorio o svom odlasku iz West Hama u siječnju ove godine, kao i o odnosu sa Slavenom Bilićem, menadžerom 'Čekićara'.

Francuski veznjak oduševio je u svojoj prvoj sezoni za West Ham zabivši devet golova u 30 utakmica, što mu je donijelo i mjesto u francuskoj reprezentaciji na Euru 2016. godine. Međutim, nakon slabog ulaska u sezonu 2016/17 jasno je dao klubu do znanja da želi otići, čime je navukao bijes navijača londonskog kluba.

U siječnju ove godine realizirao se njegov povratak u Marseillea. U razgovoru za So Foot Payet je dosta prostora posvetio Biliću o kojem ima vrlo dobro mišljenje.

"Odnosio se prema meni poput oca. Razgovarali smo svakog dana i brzo je shvatio kako funkcioniram. Vidjeli ste i sami kako brzo sam se prilagodio. Bilić je ćudljiv tip. Može vikati, ali dobar je kada je u pitanju odnos s ljudima", objasnio je Payet.

Iako je izrazio respekt prema bivšem menadžeru Payet nije skrivao da je bio ustrajan kod transfera.

"Znam biti tvrdoglav, pravi seronja. To je jedna od mojih specijalnosti. To je mala igra i kada nekoga želim 'raspi**iti', onda to radim. Moji Moji su menadžeri to shvaćali. Kada sam se durio, došli bi sa mnom razgovarati. To je moj način da me se čuje. Oni koji me znaju priviknu se na to i na kraju sve prođe dobro. Napustio sam Marseille nazadovoljan i onda kada sam igrao na Euru u Marseilleu sve mi se vratilo. Bilo je navijača koji su bili uz mene usprkos transferu", dodao je Payet.

Na kraju je podvukao crtu o razlozima svog odlaska iz Bilićevog West Hama.

"Otišao sam zbog brojnih razloga, ali jedan od glavnih bio je nogomet. West Hamovi ciljevi nisu bili isti kao sezonu ranije i osjetio sam opasnost za svoj nogomet i status u reprezentaciji. Morao sam nešto napraviti", zaključio je Payet.

Linker
26. travanj 2024 19:37