Screenshot
MILIJARDA PODIJELILA JAVNOST

BOMBASTIČNA PONUDA ODZVANJA LONDONOM Uzbekistanac za milijardu funti želi kupiti Arsenal: 'To je prekrasna vijest, samo neka se nešto promijeni!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. svibanj 2017. 14:40

Uzbekinstanski multimilijarder Alisher Usmanov želi kupiti Arsenal i već je poslao ponudu od milijardu funti za otkup većinskog paketa dionica slavnog londonskog kluba, javljaju u subotu gotovo svi otočki mediji.

Vijest je podijelila navijače i izazvala zbrku u Londonu, ali aktualni vlasnik Arsenala Amerikanac Stan Kroenke, koji trenutno ma 67 posto dionica kluba, ekspresno je odbio ponudu.

63-godišnji Usmanov je u Arsenal ušao 2007. godine, kupivši 14.6 postotni udio u klubu, da bi prošle godine postao drugi najveći dioničar s 30 posto i najavio borbu za vlasništvo američkom konkurentu.

Britain Football Soccer - Arsenal v Sunderland - Premier League - Emirates Stadium - 16/5/17 Arsenal manager Arsene Wenger   Action Images via Reuters / Paul Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Paul Childs / REUTERS

Astronomska ponuda podijelila je navijače i legende kluba, tim više što Usmanov ne smatra da je dugogodišnji trener Arsene Wenger isključivi krivac za izostanak velikih trofeja i rezultata kakve priželjkuje javnost.

"Mislim da Wenger tu nije jedini krivac, vlasnik kluba snosi veliku odgovornost", prebacio je Usmanov teret na Kroenkea s kojim, navode otočki mediji, od prvog dana nije u dobrim odnosima.

Richard Mackson-USA TODAY Sports - RTSOBMF
USA Today Sports
Vlasnik Arsenala Stan Kroenke

A zapravo je izabrao dobar trenutak. Arsenal se jednu utakmicu prije kraja prvenstva nalazi na petom mjestu sa 69 bodova, i bori se za to četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka koja donosi značajnu financijsku injekciju, ali i rast vrijednosti dionica na tržištu. Liga prvaka Topnicima itekako visi jer ih do konca sezone očekuje još samo gostovanje kod Evertona, a imaju bod manje od četvrtoplasiranog Liverpoola koji u nedjelju dočekuje Middlesbrough i tri boda manje od Manchester Cityja koji gostuje kod Watforda.

Stoga i nije čudo da navijači žele promjene. Uzbekistanca čije bogatstvo Forbes procjenjuje na 11,2 milijarde funti objeručke bi istog trenutka prihvatio legendarni napadač Topnika Ian Wright.

"Dobro da je poslao ponudu i to je prekrasna vijest. Nešto se više mora promijeniti, bilo da se radi o Wengeru ili o ljudima u upravi. Trenutno stvari ne izgledaju nimalo dobro. Mogli bismo ispasti iz Lige prvaka, na što nismo navikli, a da bi osvojili barem jedan trofej moramo pobijediti jaki Chelsea u finalu FA Cupa", rekao je nezadovoljni Wright.

Zasjedanje upravnog odbora zakazano je nakon spomenutog finala, i tada čekamo pravi rasplet situacije. Navijači su, čini se, u velkoj mjeri već odlučili.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. travanj 2024 13:11