Action Images via Reuters/Carl Recine
BOGATA SRIJEDA

CHELSEA SLAVIO U DERBIJU, STRAŠNE PREDSTAVE LIVERPOOLA I ARSENALA Golijada u talijanskom Kupu, Mario Pašalić strijelac nakon sjajne asistencije

Piše: HinaObjavljeno: 28. veljača 2019. 00:10

Nogometaši Liverpoola zadržali su prvo mjesto na ljestvici engleske lige s bodom ispred drugog Manchester Cityja zahvaljujući uvjerljivoj 5-0 (2-0) pobjedi protiv Watforda na svom Anfieldu u susretu 28. kola.

Liverpool je ka pobjedi poveo Mane (9, 20) s dva rana pogotka, oba na asistencije Alexander-Arnolda, da bi u nastavku mrežu gostiju pogodili još Origi (66) i Van Dijk (79, 83).

Hrvatski stoper Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Liverpoola.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Watford - Anfield, Liverpool, Britain - February 27, 2019  Liverpool's Trent Alexander-Arnold and team mates celebrate after the match                    REUTERS/Russell Cheyne  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Russell Cheyne

Manchester City je s minimalnih 1-0 (0-0) na svom terenu svladao West ham United kako bi zadržao priključak s Liverpoolom, a jedni gol postigao je Aguero (59-11m).

Liverpool sada ima 69 bodova, dok je City na 68.

U derbiju kola Chelsea je na svom Stamford Bridgeu bio bolji od Tottenham Hotspura sa 2-0 (0-0). Prvi gol postigao je Pedro (56), da bi velikim nesporazumom s vratarom Llorisom Trippier (84-ag) zabio autogol za konačnih 2-0.

Soccer Football - Premier League - Chelsea v Tottenham Hotspur - Stamford Bridge, London, Britain - February 27, 2019  Tottenham's Hugo Lloris looks dejected after Kieran Trippier scored an own goal and the second for Chelsea while Chelsea's Willian celebrates with Olivier Giroud, Ruben Loftus-Cheek and Antonio Rudiger   REUTERS/Peter Nicholls  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Peter Nicholls

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 77. minute. Na vratima domaće momčadi bio je veteran Wily Caballero, dok je Kepa Arrazibalaga, koji je u nedjelju odbio izaći iz igre u 120. minuti finala Liga kupa protiv Manchester Cityja, ostao na klupi.

Drugim uzastopnim porazom treći Tottenham je izgubio kontakt s vodećim dvojcem, ostao je na 60 bodova, dok je Chelsea šesti sa 53 boda, ali i utakmicom manje od četvrtog Arsenala koji ima 56 i petog Manchester Uniteda koji je na 55 bodova.

-------------------------------------------------------------------------------------

REZULTAT 28. KOLA

Huddersfield Town - Wolverhampton Wanderers 1-0 (Mounie 90+1)

Cardiff City - Everton 0-3 (Sigurdsson 41, 66, Calvert-Lewin 90+3)

Leicester City - Brighton and Hove Albion 2-1 (Gray 10, Vardy 63 / Proepper 66)

Newcastle United - Burnley 2-0 (Schaer 24, Longstaff 38)

Srijeda:

Arsenal - Bournemouth 5-1 (Ozil 4, Mhitarjan 27, Koscielny 47, Aubameyang 59, Lacazette 78 / Mousset 30)

Southampton - Fulham 2-0 (Romeu 23, Ward-Prowse 40)

Crystal Palace - Manchester United 1-3 (Ward 66 / Lukaku 33, 52, Young 83)

Chelsea - Tottenham Hotspur 2-0 (Pedro 57, Trippier 84-ag)

Liverpool - Watford 5-0 (Man 9, 20, Origi 66, Van Dijk 79, 82)

Manchester City - West Ham United 1-0 (Aguero 59-11m)

-------------------------------------------------------------------------------------

Pogodak Pašalića u golijadi

U prvom susretu polufinala talijanskog nogometnog Kupa Fiorentina i Atalanta su u Firenzi odigrali 3-3.

Bila je to sjajna utakmica sa šest golova i niz prilika na obje strane. Gosti su nakon 18 minuta vodili sa 2-0, no Fiorentina je do konca prvog dijela uspjela izjednačiti. Atalanta je u nastavku stigla do novog vodstva, ali je domaćin uspio izboriti remi.

Atalanta je povela u 16. minuti golom Alejandra Gomeza nakon odlične asistencije Josipa Iličića. Samo dvije minute kasnije Iličić je uputio još jednu asistenciju, ovoga puta hrvatskom nogometašu Mariju Pašaliću koji je zabio za 2-0. 'Viole' su smanjile u 33. minuti preko Federica Chiese, a tri minute kasnije izjednačio je Marco Benassi.

U 58. minuti Marten de Roon je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora doveo goste iz Bergama u novu prednost, a Luis Muriel je u 79. zabio za 3-3. U trećoj minuti sudačke nadoknade Atalanta je mogla do pobjede, ali je Hans Hateboer pogodio vratnicu.

Mario Pašalić je odigrao cijeli susret za goste, dok Marko Pjaca nije nastupio za Fiorentinu.

U srijedu su Lazio i Milan odigrali 0-0. Milan Badelj nije nastupio za Lazio, baš kao niti Ivan Strinić za Milan.

Uzvratni susreti su 24. travnja, a finale je 15. svibnja.

Nizozemski kup: Ajax preko Feyenoorda do finala

Nogometaši Ajaxa prvi su finalisti ovosezonskog Nizozemskog kupa, oni su u polufinalu kao gosti u Rotterdamu nadigrali svog najvećeg rivala Feyenoord s uvjerljivih 3-0 (1-0).

Strijelci za Ajax bili su De Ligt (45'), Tagliafico (49') i van der Beek (65').

U finalu, koji će se igrati 5. svibnja u Rotterdamu, Ajax će igrati protiv pobjednika susreta Willem II - AZ Alkmaar koji će se igrati u četvrtak u Tilburgu.

Lyon i Rennes u polufinalu Kupa

Nakon PSG-a plasman u polufinale francuskog nogometnog Kupa izborili su Lyon i Rennes.

Lyon je na svom travnjaku pobijedio Caen sa 3-1, dok je Rennes bio bolji od drugoligaša Orleansa sa 2-0.

Jason Denayer (26'), Maxwell Cornet (49') i Memphis Depay (84') bili su strijelci za Lyon, dok je gol za Caen zabio Casimir Ninga (78').

U drugom susretu Rennes je očekivano stigao do pobjede protiv osmoplasiranog sastava druge lige. Domaćin je susret prelomio postigavši dva gola u razmaku od šest minuta. Za 1-0 je zabio Benjamin Bourigeaud u 65. minuti, a u 71. je na 2-0 povisio Mbaye Niang.

U utorak je PSG na parku prinčeva izborio polufinale pobijedivši Dijon sa 3-0. Dvostruki strijelac bio je Angel Di Maria (8', 28'), a jedan pogodak dodao je Thomas Meunier (76').

U posljednjem susretu četvrtfinala 6. ožujka sastaju se četvrtoligaš Vitre i Nantes.

Škotska: Celtic i dalje na plus osam

Nogometaši Celtica zadržali su osam bodova prednosti na vrhu ljestvice škotskog prvenstva ispred prvog pratitelja Rangersa i nakon 28. kola u kojemu su sa 2-1 (1-0) kao gosti svladali Hearts.

Celtic je do pobjede u Edinburghu stigao pogotkom Edouarda u drugoj minuti sudačke nadoknade, a hrvatski igrači Filip Benković i Jozo Šimunović nisu konkurirali za nastup.

Rangers je na svom Ibroxu svladao Dundee s uvjerljivih 4-0 (3-0) svladao Dundee, a u toj pobjedi Borna Barišić odigrao je svih 90 minuta, dok je Nikola Katić ostao na klupi.

Celtic sada ima 66, a Rangers 58 bodova.

Linker
25. travanj 2024 06:57