REUTERS/Phil Noble
SLIJEDI MU OPORAVAK

CHELSEA U UTAKMICAMA ODLUKE OSTAO BEZ STANDARDNOG PRVOTIMCA Njemački reprezentativac uspješno operiran

Piše: HinaObjavljeno: 01. svibanj 2019. 17:05

Njemačkom nogometnom reprezentativcu Antoniju Rüdigeru u utorak je uspješno operiran menisk lijevog koljena pa će Chelsea do kraja sezone ostati bez pomoći 26-godišnjeg braniča, objavio je londonski klub.

Rüdiger je ozlijeđen u nedjeljnom prvenstvenom dvoboju u kojem je Chelsea osvojio bod odigravši 1-1 na gostovanju kod Manchester Uniteda.

Rüdiger je bio standardni član početne postave započevši 33 od 36 utakmica engleskog prvenstva. Chelsea će bez njegove pomoći morati u posljednje dvije utakmice Premier lige pokušati zadržati mjesto među četiri najbolje momčadi kako bi izborio mjesto u Ligi prvaka za sljedeću sezonu.

Chelsea u 37. kolu dočekuje Watford, a u posljednjem ide u goste Leicesteru, momčadima koje se nalaze na osmom i desetom mjestu bez izgleda da izbore mjesto u Europskoj ligi.

Chelsea se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice engleske Premier lige sa 68 bodova, dva manje od trećeplasiranog Tottenhama. Peti Arsenal zaostaje za dva, a Manchester United za tri boda. Dvije od spomenute četiri momčadi izborit će plasman u Ligu prvaka, a dvije će se sljedeće sezone natjecati u Europskoj ligi.

Naravno, Chelsea i Arsenal plasman u Ligu prvaka mogu izboriti i kao pobjednici Europske lige. Chelsea će plasman u finale tražiti protiv njemačkog Eintracta, a Arsenal protiv španjolske Valencije.

Aktualni ugovor koji je potpisao 2017. godine po dolasku iz Rome, Ruedigera za Chelsea veže do ljeta 2022. godine.

Linker
20. travanj 2024 03:31