Soccer Football - Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City - The American Express Community Stadium, Brighton, Britain - May 12, 2019 Manchester City manager Pep Guardiola kisses his medal as he celebrates winning the Premier League REUTERS/Toby Melville EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

ŠOK NA ETIHADU

CITY SE SLUŽBENO OGLASIO O TEŠKIM OPTUŽBAMA UEFA-E 'Sve je neutemeljeno, sigurni smo u pozitivan ishod ako presudu bude donosilo neovisno tijelo'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 16.05.2019. u 12:30

 • Da UEFA vodi istragu protiv Manchester Cityja zbog financijskih neregularnosti New York Times objavio je početkom ovog tjedna, a sada je cijela priča dobila i službeni epilog.

  Iz UEFA-e je jutros potvrđeno da je tijelo koje se bavi kontrolom financija klubova (CFCB) provelo istragu oko kršenja financijskog fair playa od strane Cityja i da će sada rezulate istrage predati komori koja bi trebala donijeti sud o tome je li engleski prvak kriv ili nije.

  Sve upućuje na to da krivnja postoji, a CFCB je kao kaznenu mjeru navodno predložio izbacivanje Cityja iz Lige prvaka.

  Istraga je otvorena 7. ožujka ove godine, vodio ju je Yves Leterme koji je rekao kako se UEFA o ovom predmetu neće oglašavati sve do donošenja službene presude.

  Na UEFA-inu objavu odmah su reagirali iz Cityja.

   

  "Razočarani smo, ali nažalost ne i iznenađeni vijestima. Sve ono što je tijekom tjedna procurilo u medijima nešto govori o procesu kojeg je nadgledao gospodin Leterme. Posve smo uvjereni u pozitivan ishod, ako će presudu donositi neovisno sudsko tijelo. Optužbe o financijskim neregularnostima u potpunosti su promašene, a tijelo je ignoriralo brojne neoborive dokaze koje je klub ustupio istražiteljima", stoji, između ostalog, u službenom priopćenju engleskog prvaka.

   

  Iz drugih medija