REUTERS
NAJBOLJI U PREMIERSHIPU

ENGLESKA BRUJI O VELIKOM LJUDSKOM POTEZU LOVRENOVOG SUIGRAČA I ODGOVORU KOJI NITKO NIJE OČEKIVAO Glasao za najvećeg konkurenta, pa ubrzo požalio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2019. 22:49

Tko će biti proglašen igračem sezone u engleskom prvenstvu?

U izboru inače sudjeluju različiti nogometni profesionalci, novinari i navijači, a ovoga puta glavni favoriti za osvajanje prestižne nagrade su Virgil Van Dijk, stoper Liverpoola, i Raheem Sterling, krilni napadač Manchester Cityja.

Nizozemski stoper temelj je najjače obrane u engleskom prvenstvu ove sezone, obrane koja je u trideset i tri utakmice primila dvadeset golova, odnosno jedan gol manje od Cityjeve obrane.

S druge strane, Sterling je odigrao i igra ključnu ulogu u putu prema onome što bi mogao postati drugi naslov Cityja u nizu - u dvadeset i osam prvenstvenih utakmica Sterling je postigao petnaest golova kojima je dodao i jedanaest asistencija.

U užem izboru je, naravno, i Eden Hazard, iako će ga rezultatski razmjerno razočaravajuća sezona na Stamford Bridgeu vjerojatno stajati osvajanja titule...

Uglavnom, i Van Dijk i Sterling otkrili su danas kome su dali svoje glasove. Liverpoolov stoper glasao je za glavnog konkurenta i među navijačima Liverpoola omražene figure koja je Anfield zamijenila Etihadom.

- Dao sam glas Raheemu Sterlingu. Mislim da sam učinio pravu stvar i mislim da on tu nagradu zaslužuje. Igra fantastičnu sezonu. Mogao sam glasati i za Bernarda Silvu i neke druge igrače Cityja. Ali bio sam iskren. Mislim da je puno napredovao kao igrač. Vidjet ćemo hoće li osvojiti nagradu, rekao je Van Dijk.

Prema pravilima, igrači ne mogu glasati za suigrače. Međutim, Sterling istu vrstu zahvalnosti nije pokazao prema Van Dijku, nego je svoj glas dao - Harryju Kaneu kojemu je, u prvom redu zbog problema s gležnjom, ovo vjerojatno najgora sezona u dresu Tottenhama.

Prošle sezone nagradu za najboljeg igrača osvojio je Mohamed Salah.

Naravno, reakcije navijača na Sterlingeov potez nizu izostale...

"Van Dijk je glasao za Sterlinga... Sterling je glasao za Kanea... Sramotna razina taktiziranja od strane Sterlinga."

"Sterlingov glas Kaneu pokazuje koliko je cijela priča oko nagrade isprazna, zar ne?"

"Van Dijk se ponio ovako, a Sterling je glasao za j**** Kanea..."

Linker
19. travanj 2024 07:22