Jan Kruger Getty Images
OVO JE JOŠ NEVIĐENO

ENGLESKI MEDIJI OTKRILI AKCIJSKI PLAN ZA ZAVRŠETAK PREMIERLIGAŠKE SEZONE! Igrat će se na neutralnim terenima, moguće i više utakmica istog dana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2020. 12:01

Čelnici engleskih premierligaških klubova naći će se na novom sastanku već ovoga četvrtka kako bi raspravljali o tome koji će biti njihovi sljedeći koraci za nastavak natjecanja u ovoj sezoni. Ne igra se minimalno do početka travnja, a slučajevi koronavirusa u Velikoj Britaniji ne jenjavaju. Engleska je zabilježila dvije tisuće zaraženih, brojka i dalje raste.

Engleski The Sun navodi kako već postoji osmišljen akcijski plan za to da se natjecanja u Premier ligi i FA kupu odigraju do kraja, bez obzira na trenutno stanje s pandemijom. UEFA je na sastanku u utorak odgodila EURO za sljedeće ljeto, što će dati prostora nacionalnim ligama za završetak, pretpostavlja se, do kraja lipnja.

Premier liga do kraja sezone ima za odigrati ukupno još 92 utakmice. Plan je da se svaka igra na neutralnom terenu, odnosno na njih nekoliko u pokrajini Midlands. Pretpostavka je da bi ukupno tri stadiona mogla ugostiti sve utakmice, jasno, bez prisutstva gledatelja na tribinama. To bi smanjilo broj potrebitog medicinskog i popratnog osoblja, a klubovi bi igrali u ritmu svaka tri dana.

S natjecanjem bi se nastavilo u trenutku kada bi britanska vlada to odobrila, a na jednom stadionu mogle bi se, primjerice igrati i dvije utakmice istoga dana.

Ovime bi, kada bi se sve sprovelo u djelo bili zadovoljni i klubovi, ali i TV-kuće kojima prijete veliki gubitci u slučaju da se sezona u Engleskoj, ali i ostalim ligama ne završi do kraja. Neutralnim terenima nastojalo bi se izbjeći i dolaženje navijača domaćih momčadi pred stadion.

Linker
25. travanj 2024 10:17