Soccer Football - Premier League - West Ham United vs Huddersfield Town - London, Britain - September 11, 2017 West Ham United manager Slaven Bilic REUTERS/David Klein EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/David Klein

POD STALNIM PRITISKOM

ENGLEZI JEDNOGLASNI - DANAS JE BILIĆEV 'DAN D' 'Tako vam je to. Kada jednom krene, praktički ne prestaje. Tu nema pomoći'

AUTOR:
  • Gianluca Starčić

 • OBJAVLJENO:
 • 30.09.2017. u 14:08

 • Nakon domaćeg poraza od Tottenhama (2:3) u prošlom kolu u iznimno dramtičnom dvoboju, engleski mediji su današnju West Hamovu domaću premierligašku utakmicu sa Swanseajem (početak u 16 sati) označili kao onu u kojoj Slaven Bilić jednostavno ne smije kiskati. Dakle, otočki mediji su gotovo jednoglasni -  hrvatski trener danas mora pobijediti Swansea jer bi mu u suprotnom klupski vlasnici mogli uručiti otkaz.

  Bilić veći dio ove sezone živi pod velikim pritiskom stalnih medijskih špekulacija o odlasku s klupe Čekićara, a i on je svjestan je u kakvoj je situaciji...

   

  Ide im s Velšanima

  - Ponekad se smiješ, nekad si ljutit, nekad tužan, a ponekad te to sve skupa čini još više motiviranim  - kazao je Slaven Bilić pa dodao:

  - Naravno da se to sve reflektira na vas, pa ljudi smo. Ne mogu kukati zbog svog posla i situacije.

  Inače, od posljednjih deset utakmica protiv Swansaeja, West Ham je izgubio tek jednu i to je također jedan od razloga na kojem Slaven Bilić može temeljiti svoj optimizam. Isto tako, na raspologanju će imati Manuela Lanzinija, koji se vraća nakon ozljede, a prema svemu sudeći spreman bi trebao biti i Michail Antonio.

  - Ljepše je kad sve ide kako treba, dakako, no sve je ovo dio posla. Želim se izvući iz ove situacije u kojoj sam se našao, a jedini način da to napravim je da imam više dobrih nego loših dana - jasan je bio bivši hrvatski izbornik.

   

  Kad jednom krene...

  - Tako vam je to. Kada jednom krene, praktički ne prestaje. Tu nema pomoći. Utakmica po utakmicu ili dvije po dvije. Tako je to u modernom nogometu jednom kad otvorite stranicu o utakmici koju morate pobijediti. Swansea moramo pobijediti. Razmišljam o utakmici za utakmicom, ne razmišljam o svom ugovoru, ugovor imam - istaknuo je.

  Također je plasirana informacija da bi u slučaju negativnog rezultata klupu West Hama mogao preuzeti Carlo Ancelotti, koji je dobio otkaz u Münchenu, no to u ovom trenutku ipak ne zvuči kao realna opcija.