Nikola Vlašić
REUTERS/Andrew Yates / REUTERS

NIKOLA VLAŠIĆ ZA SN

ENGLEZIMA NIJE DUGO TREBALO DA SHVATE ŠTO IMAJU, HRVATSKI DRAGULJ ODUŠEVIO OTOK 'I ja sam iznenađen koliko mi Koeman ukazuje povjerenja'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 30.09.2017. u 13:31

 • NIKOLA VLAŠIĆ ZA SN Mladi hrvatski reprezentativac zabio prvi gol za Everton, i to u Euroligi, ali smatra da je tek prvenstvo pravo mjerilo

  Englezima nije puno trebalo da upoznaju Nikolu Vlašića. I da shvate kakvog su igrača dobili.

  - Katkad mi je teško povjerovati da ima tek 19 godina, a da tako zrelo igra nogomet.

  To su riječi Ronalda Koemana, menadžera Evertona. Vlašićeva izvedba u četvrtak protiv Apollona u Europskoj ligi i njegov prvi gol u dresu engleskog premierligaša kojim je postavio 2:1 (završilo je 2:2) valjda će pomoći i Koemanu da skrati vrijeme neodlučnosti glede Vlašićevih mogućnosti.

   

  - Sretan sam, lijepo je zabiti prvi gol za momčad kojoj pripadaš, ali nismo dobili utakmicu protiv Apollona, a to je bio i moj najvažniji zadatak na utakmici - smireno će Vlašić, koji je dobio poziv za U-21 reprezentaciju Hrvatske za utakmice protiv Bjelorusije i Češke.

  Engleski mediji jedinstveni su u ocjeni da ste bili najbolji Evertonov igrač protiv Apollona, ali dio njih posebno ističe činjenicu da ste već sada u stanju bitno unaprijediti napadačku igru Evertona?

  To se i očekuje

  - Jako sam kratko u klubu, svjestan sam da proces adaptiranja još uvijek traje i doista ne mislim da sam dosad odigrao nešto posebno. Zabio sam Apollonu, ali bio sam u dobroj poziciji koju su mi pripremili suigrači, a još nekoliko dobrih poteza na utakmici nešto su što se i očekuje od napadača. Međutim, ne dvojim da je preda mnom još puno posla i da moram značajno podići razinu svoje igre te se tako nametnuti treneru i za utakmice u Premiershipu. Nemojte zaboraviti da sam u prvenstvenim utamicama još uvijek u drugom planu, a to su ipak najvažnije utakmice koje igramo i one najviše pokazuju kvalitetu i status igrača u klubu. Tek kada se nametnem za takve utakmice moći ćemo razgovarati o tome da sam se doista uklopio u momčad i da igram na dobroj razini. Naravno, presretan sam što imam priliku igrati u Europskoj ligi, što igram kup utakmice, ali u ovom trenutku ne vidim baš nikakav razlog za bilo kakvu euforiju oko onoga što pokazujem na terenu.

  Alex Livesey/Getty Images
  Getty Images
   

  Morate se ipak složiti da je povjerenje koje vam zasad pokazuje Koeman izvanredno, odigrali ste dvije pune utakmice plus poluvrijeme protiv Apollona?

  - Svjestan sam toga, i dakako da sam i sam dijelom iznenađen povjerenjem koje mi ukazuje trener. Doista igram u ritmu jedne utakmice tjedno, čak i da sam ostao u Hajduku ne bih imao jači ritam od toga, tako da sam prelazak u Everton “prebolio” na jako dobar način. Vjerojatno je to posljedica moje brze i dobre prilagodbe onome što Everton traži na treninzima, jer jako sam zadovoljan načinom na koji sam odradio sve dosadašnje treninge i uklopio se u momčad.

  Nije bilo nervoze

  Kako je Everton izgledao nakon tri poraza u nizu?

  - U Hajduku bi se valjda i tribine tresle nakon takva tri poraza, ali u Evertonu nisam primijetio bilo kakvu nervozu ili nešto što bi sugeriralo nekakvo nezadovoljstvo. Naravno, svi mi smo bili svjesni da ne igramo ni približno na svojoj optimalnoj razini i da to moramo što je moguće prije promijeniti. Čim smo dobili dvije utakmice u nizu atmosfera je u svlačionici odmah bila bitno popravljena.

  Očekujete li da će odlična igra i pogodak Apollonu pridonijeti tome da vam Koeman povjeri značajniju minutažu i u Premiershipu?

  - Volio bih da bude tako, ali ako se to i ne dogodi nema razloga za bilo kakvu brigu. Pred nama je jako puno utakmica, a to znači i dovoljno prostora za napredak i dokazivanje treneru, kao i svima ostalima u klubu. Kažem još jednom, nisam do sada napravio ništa posebno zbog čega bih imao pravo razmišljati o boljem statusu - zaključio je Nikola Vlašić.